Hoppa till sidans innehåll

Sanktionsansökning

11 JUL 2014 16:15
Bestämmelserna om sanktionsansökning är väldigt otydliga om hur och varför sanktion ska sökas för turneringsarrangemang, spel utomlands mm. Tävlingskommittén (TK) redogör därför här hur bestämmelserna ska tillämpas.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2015 18:47

Enligt Tävlingsbestämmelserna 2014 (TB) §1:2 så ska Svenska Rugbyförbundet (SRF) eller Specialdistriksförbund (SDF) arrangera eller sanktionera (ge sitt godkännande till) tävlingsmatcher i Sverige. För att spelarförsäkringen ska gälla under match och träning så ska alla spelare enligt TB §2:1 vara licensierade och matcherna sanktionerade av SRF eller SDF.

Det innebär i praktiken att SRF måste ha vetskap om att tävlingsmatcher spelas så de kan intyga det till försäkringsbolaget vid en eventuell skadeanmälan.

Därför gäller att:

-Förening som deltar i seriespel eller turneringar arrangerade av SRF eller SDF är sanktionerad. Spelarna är då försäkrade för tävlingsspel om de är uppsatta på den deltagande föreningens matchprotokoll eller spelklarlista.

-Förening som deltar i turneringar arrangerade av annan förening är sanktionerad om arrangörsföreningen har sökt sanktion hos SRF eller SDF. Spelarna är då försäkrade för tävlingsspel om de är uppsatta på den deltagande föreningens matchprotokoll eller spelklarlista.

-Förening som deltar i matcher eller turneringar som arrangeras av utländskt förbund eller förening är sanktionerad om den deltagande föreningen har sökt sanktion hos SRF. Spelarna är då försäkrade för tävlingsspel om de är uppsatta på sanktionsansökans deltagarförteckning. Observera att tillägsförsäkring kan behöva tecknas för fullt försäkringsskydd utomlands.

-Enskild licensierad spelare som deltar i annan förenings lag i, av SRF eller SDF, ovan sanktionerade tävlingsmatcher är försäkrad för tävlingsspel om spelaren även har informerat sin moderförening.

Finns tävlingsmatchen eller turneringen med på SRF eller SDFs tävlingsprogram så är matchen sanktionerad.

Förening som avser att arrangera en egen turnering ska ansöka om sanktion med erforderlig blankett som skickas in till SRFs kansli eller SDF.  Ifyllda laglistor från deltagande lag ska samlas in.

Förening som deltar i matcher eller turneringar som arrangeras av utländskt förbund eller förening ska ansöka om sanktion med erforderlig blankett samt ifylld deltagarförteckning. För deltagande i tävlingsmatcher eller turneringar arrangerande av nordiska förbund eller föreningar så gäller sanktionen för ett år i taget.

Administrationsavgift för sanktionsansökan kan tas ut av SRF enligt Ekonomiska bestämmelser 2014 (EB).

Uteblivna sanktionansökningar ska påföras sanktionsavgift enligt EB.

 

Tävlingskommittén

Skribent: Tävlingskommittén
E-post: This is a mailto link