Hoppa till sidans innehåll

Matchflyttning

11 JUL 2014 15:29
Enligt Tävlingsbestämmelserna 2014 (TB) §3.3 är det normalt inte tillåtet att ändra matchdag i seriespel. Tävlingskommittén (TK) vill därför förtydliga rutinen och klargöra praxis om vad som gäller vid matchflytt.
  • Uppdaterad: 16 JAN 2015 18:48

Om en förening vill ändra matchdag så ska de själva först kontakta motståndarlaget och komma överens om ny matchdag. Därefter lämnas ansökan om ändring av matchdag till Kansliet/TK.


Om det finns skäl till att ändra matchdag och klubbarna är överens så ändrar Kansliet/TK matchdag. Administrationsavgift kan tas ut av SRF. Praxis enligt tidigare Ekonomiska bestämmelser (EB) är att ingen avgift tas ut före två veckor innan ordinarie matchdag därefter är avgiften 1 500 kr.


Om matchflytt godkäns så är det den arrangerande föreningens skyldighet att meddela SRDF. Om detta inte görs och domare och/eller övriga funktionärer infinner sig har de rätt till full ersättning. Arrangerande förening får stå för de kostnader som då uppstår.

 

Om föreningarna inte är överens om matchflytten och det finns särskilda skäl till ändring av matchdag så kan ansökan om ändring av matchdag lämnas till TK för beslut om ändring av matchdag. Administrationsavgift tas ut av SRF.


Om flytt av match inte meddelas SRF kansli och SRDF så tas Administrationsavgift enligt EB 2014 ut.

 

Tävlingskommittén

Skribent: Tävlingskommittén
E-post: This is a mailto link