Hoppa till sidans innehåll

Vänersborg och Exiles tog täten på bortaplan

30 SEP 2018 09:15
Vänersborg på dam- och Exiles på herrsidan tog första steget mot finalen.
  • Uppdaterad: 30 SEP 2018 09:15

Vänersborg RK visade sig vara det starkaste laget då den första finalen spelades under lördagen på Skarpnäck. Slutresultat 5 - 24 gör att det blir tufft för Exiles Ladies att vända det borta i Vänersborg kommande helg, men ingeting är omöjligt.

Exiles herrar lyckades bättre borta på Pilevallen genom en seger mot hemmalaget. Exiles tog täten i första halvlek med 3-15 och gjorde även första försöket i andra halvlek men sedan kom Pingvin igen och jobbade in sig i matchen. När de reducerade till 18-25 i 72:a minuten kändes det som att en vändning kunde ske. Exiles försvar var dock stabilt de sista minuterna så närmare än så kom inte hemmalaget. Mötet på Skarpnäck på lördag kan bli intressant att se.

I bronsmatchens första omgång mellan landskapen spelade Skåne Ladies borta mot  West Gota som drog det längsta strået genom att vinna matchen med 20-10, vilket ger en liten fördel inför returen i Skåne nästa helg. West Gota tog täten i första halvlek med 15-5 och lyckade sedan hålla distansen i andra halvlek.

Herrarnas bronsmatch mellan Enköping och Göteborg var en tät historia där gästerna GRF hade en knapp ledning i stort genom hela matchen tills Enköping lyckades i 67:e minuten vända på det genom reducering av Birk Westerlund till 23-18. Matchen på Välen kommande lördag kan Göteborg ha en smula hemmafördel om disciplinen kan hållas.

 

Foto:Tomas Berg

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén