Hoppa till sidans innehåll

Rekommendationer från TK

23 MAR 2020 09:01
I rådande Coronavirus-tider rekommenderar Tävlingskommittén att det inte spelas några träningsmatcher eller turneringar under april månad och att första serieomgången som är planerad 25/4 flyttas fram.
  • Skapad: 23 MAR 2020 09:01

Vi ställer in träningsmatcher, turneringar och omgången 25/4 för att minska risken för smittspridning. Vi förstår mycket väl att det kan kännas svårt att ställa in evenemang som många har tränat/jobbat hårt för och vi har alla sett fram emot att starta rugbysäsongen 2020 men läget är extraordinärt och då krävs det att vi tar till extraordinära åtgärder.

Tävlingskommittén kommer inte att bevilja några speltillstånd för att spela utomlands och det gäller både för spelare och lag under april månad.

När det gäller träning så ber vi alla även här att fatta beslut utifrån perspektivet ”risk för smittspridning” och väga detta mot vikten av att genomföra träningen/aktiviteten, speciellt om det innebär många som behöver vistas inomhus och träningen innefattar mycket kroppskontakt. Det bästa vi kan göra nu för oss och samhället är att minimera risken att sprida viruset vidare.

Tävlingskommittén ber klubbarna om förståelse och förtroende att vi kommer jobba för den bästa lösningen om det blir fler omgångarna som kommer att behöva flyttas på grund av att Coronaviruset fortsätter att sprida sig i Sverige och världen.

Vi återkommer i början av april med mer information vad som händer med matcherna i maj.

Skribent: Niclas Jaråker
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén