Hoppa till sidans innehåll

Nya rekommendationer från TK och RF

01 APR 2020 15:15
Nytt beslut fattat i rådande Coronavirustider.
  • Uppdaterad: 01 APR 2020 15:15

Tävlingskommittén och förbundsstyrelsen har i samråd med Landslagskommittén fattat ett beslut i rådande Coronavirustider att under april och maj månad ställa in alla träningsmatcher, turneringar och serieomgångar vilka kommer att flyttas till nya datum. Anledningen är för att minska risken för smittspridning i Sverige.

Under dagen kom också nya rekommendationer från RF som ligger i linje med beslutet. Länk till RF 

Seriestarten för vårsäsongen är planerad till att starta efter 1/6 och då kommer det att bli 7´s spel för Dam/Herr, omgång i Herrallsvenskan, omgång i Herr Div. 1 Norr/Syd och Herr Div. 2. 

Vi förstår mycket väl att det kommer att kännas svårt att ställa in alla matcher då många har tränat/jobbat hårt och sett fram emot att börja spela nu när rugbysäsongen skulle ha startat den 2/5 men läget är extraordinärt och då krävs det att vi tar till extraordinära åtgärder. Det bästa vi kan göra nu, både för oss och samhället, är att minimera risken att sprida viruset vidare.

Tävlingskommittén kommer inte att bevilja några speltillstånd för att spel utomlands, vilket gäller både spelare och lag, under april och maj månad.

Enligt Folkhälsomyndigheten är fysisk aktivitet bra för folkhälsan så idrott och träning ska därför få fortsätta, vilket både Tävlingskommittén och förbundsstyrelsen håller med om. När det gäller träning så ber vi alla att även tänka utifrån perspektivet ”risk för smittspridning” så träningar inte behöver ställas in helt med anledning av epidemin. Genomför rugbyträningar utomhus, ingen kroppskontakt på träningen, kom ombytt till träningen, dela inte vattenflaska med någon annan, tvätta händer noga innan träningen och när du kommer hem från träningen och ha kul på träningen för det är viktigt i dessa tider. 

Tävlingskommittén och förbundsstyrelsen ber åter klubbarna om förståelse och förtroende för vårt arbete för den bästa lösningen för flyttade serieomgångar och turneringar på grund av Coronavirusets fortsätta spridning i landet. 

Det uppdaterade spelschemat kommer inom kort att skickas ut till berörda klubbar för att sedan presenteras i Profixio och vi återkommer med mer information om det sker förändringar.

Skribent: TK
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén