Hoppa till sidans innehåll

Helgens matcher

10 JUN 2018 22:09
En helg avverkad med matcher i allsvenskan, div 1 och div 2.
UPPDATERAD.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2018 13:14

I toppserien möttes Pingvin och Exiles i Trelleborg. Pingvin har knaprat in på sistone och hade i den sista matchen i fjol en vinst mot Exiles på bortaplan. Igår visade de också att de kunde vinna på Pilevallen då de besegrade gästerna med 24-13 efter 17-6 i halvtid.

Den andra allsvenska matchen spelades på Bollspelaren i Norrköping. Troján inledde matchen starkt med ledning 35-0 i halvtid. I andra halvlek började Enköping att arbeta upp sig och gjorde totalt 20 poäng mot Trojáns 7 vilket gav slutresultatet 42 - 20.

På damsidan spelades två något ojämna matcher; i Norr där Exiles mötte Enköping och i Syd där Vänersborg var värdar till Pingvin. Seger för hemmalagen i båda fallen. Skåne ladies som tog sig an West fick kämpa mer för segern i matchen som slutade 46 - 17

I dagens matcher i Div 1 trampade de tidigare allsvenska lagen på gasen och visade att de ville komma högst i serien. Erikslund fick känna sig besegrade av Södertälje med 8 - 52 (0 - 26) och Hammarby besegrade gästande Kalmar Södra med 36 - 5 (15 - 5).

I Div 2 Syd gav Spartacus Pingvin B en hård match på Lexby IP. Hemmalaget hade en total dominas i poängskörden och i de andra sydmatchen fick Malmö se sig besegrade av Lugi med 10-33.

Mälardalen hade en flyttad match mellan Exiles B och Uppsala vilken hemmalaget vann med 50 - 26. Den sista matchen dagen var den mellan Katrineholm och Linköping och enligt inoffiell rapportering slutade den 15 - 36 efter hemmaledning 15-13 i halvtid.

Som vanligt kan ni se spelscheman samt statistik och resultat i ----> Profixio  för de matcher som rapporterats in.

 

Foto: Christer Thorell

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén