Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskan inför slutspelet.

27 AUG 2018 12:39
En match återstår i respektive allsvenska samt i div 1 herr för att slutspelsschemat ska bli klart.
  • Skapad: 27 AUG 2018 12:39

I helgen blev det klart att Stockholm Exiles blev seriesegrare av Allsvenskan Herr och kommer därmed möta 4:an i tabellen 8/9 i en bortamatch medan Pingvin möter 3:an i den första semifinalen.

Enköping RK är också klara för semifinal efter vinsten mot Troján.

Vilket lag som kommer på respektive plats är ännu inte klart då mötet mellan NRK Troján och Göteborg RF på lördag är avgörande. Vid lika poäng i tabellen är regeln enligt TB 3.7.2.1:  I händelse av att matchpoängen är lika mellan två lag skall poängskillnaden mellan gjorda och insläppta poäng i de inbördes mötena avgöra. Detta innebär att Troján behöver vinna med mer än 15 poäng för att gå vidare så Göteborg har en liten fördel här. Vinner GRF så blir de 3:a i gruppen på 6 poäng men vid förlust med mindre än 15 poäng kommer de 4:a då ERK(också 4 poäng) har bättre poängskillnad internt. Spännande ända in i slutet alltså.

I damernas allsvenska blev Vänersborg RK klara seriesegrare i Syd medan Exiles Ladies har full pott i Norr. Tvåan i Syd blev Pingvin som kom igen starkt mot slutet. Tvåan i Norr  avgörs nu på onsdag när Enköping möter Uppsala i en framflyttad match. Här leder Uppsala i det inbördes mötet så de har en fördel där. Klart är alltså att Pingvin möter Exiles hemma 8/9 i den första semifinalen medan VRK spelar borta mot vinnaren av onsdagens match.

Placeringsmatchen om 5-6:e plats för herrar är då heller inte klar då matcherna Troján-Göteborg och  Södertälje - Hammarby kommande helg är avgörande för detta. Förloraren allsvenskan  mot vinnaren av div 1 är vad som avgörande för detta. 

Vad det gäller damernas nedre grupp (5-8) behöver denna omkonstrueras då Berserkers inte kommer att spela kvarstående matcher. Planen var att även här ha dubbelmöten och vinnare-vinnare/förlorare-förlorare enligt samma shchema som den övre gruppen. Nu kommer TK göra en nytt schema.

Mer information följer om detta och om de lägre serierna.

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén