Hoppa till sidans innehåll
Foto: Chema Borhorquez Stockholm Exiles svenska mästare 2012

Stockholm Exiles herrar svenska mästare 2012

06 OKT 2012 17:52
I strålande sol och inför en taggad hemmapublik har Stockholm Exiles idag bärgat SM-guldet. Efter en jämn första final (som slutade med Exiles i ledning 11-9) hade de regerande mästarna Enköpings RK inte mycket att säga till om idag. Matchen slutade 25-6, för en totalpoäng på 36-15.
  • Skapad: 06 OKT 2012 17:52

Efter en jämn första final i blöta och leriga förhållanden i Enköping, bjöd idag Årstafältet på strålande sol och en spänd publik inför den avgörande returen. Stockholm Exiles RFC ledde med ynka 2 poäng inför dagens match. Regerande svenska mästarna Enköpings RK inledde starkt med ett par straffsparkar, men sedan tände Exilesspelarna till och drog ifrån med ett par försök.

 

- Det känns jättebra, säger Stockholm Exiles RFCs kapten Chris Bradley. Det var en stor besvikelse när vi inte lyckades försvara titeln förra året, så det är fantastiskt att ta tillbaka pokalen nu. Vi har jobbat hårt den här säsongen – stärkt konditionen och kommit ihop som lag – och det har gett utdelning.

 

Stockholm Exiles RFC har i år vunnit turneringarna Edinburgh Tens och Stockholm Tens, och nu vunnit SM-titeln i 15-mannarugby. Dessvärre deltog de inte i 7-manna SM i år.

 

Stockholm Exiles RFC – Enköpings RK             25 – 6 (10 – 6)

Poänggörare Enköpings RK: Paul Morris 6p.

Poänggörare Stockholm Exiles RFC: Ian Gowland 5p, James Darbyshire 5p, Neill Erasmus 15p.

Skribent: Jennifer Sundqvist
Tävlingskommittén