Hoppa till sidans innehåll

Spelschemat för Allsvenska herr & dam publicerat

30 JAN 2012 06:57
Nu är spelschemat för herrarna och damerna XV publicerat. Herrarnas serie följer det tidigare publicerade beslutet, med lokala omgångar på våren och placeringsspel under hösten (med en mindre justering). Damernas serie är istället en allsvenska där alla lag ingår under året. Nedan följer en liten genomgång.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2012 12:49

Herr

Herrserien spelas i fyra lokala omgångar där alla möts i dubbelmöten under våren och de två bästa går till kvartsfinaler om SM-tecknet medan övriga går till placeringsmatcher. 
Undantaget är i Mälardalen (Sthlm/Norr) där diskussioner med klubbarna gjort att vi skapat en 'Mälardalen Elit' med tre lag som möts tre gånger var och en Mälardalen där fem lag ingår. Från dessa grupper går alla lag i Mälardalen Elit och topplaget i Mälardalen till SM-kvartsfinaler. Övriga fyra i Mälardalen spelar placeringsspel under hösten mot övriga regioner.

I Mälardalen har vi också en Utvecklingsserie där flera av lagens B-lag ingår, samt Stockholm Berserkers, som gör sin första seriesäsong. Denna serie läggs av Stockholms rugbyförbund.

Exakta datum för hösten kommer inom kort.

Dam

Damernas serie blir en rak serie med sex lag där alla möter alla två gånger under vår och höst.

Junior Herr

Finalerna  planeras preliminärt till USM helgen. Exakt hur serierna eller lokala serier kommer att se ut beror på antal deltagande lagm där vi fortfarande hoppas på fler anmälda


Junior Dam
Vi ser med glädje att flera klubbar har unga lag, men med lite färre spelare, och vi håller på att fundera på tänkbara sammandrag occh liknande för att ge även dem ett seriespel.

 

Skribent: Svenska Rugbyförbundet
Tävlingskommittén