Hoppa till sidans innehåll

Seriestart Allsvenskan

06 MAJ 2018 13:04
1:a omgången av Allsvenskan för herrar spelades under lördagen men damernas startade redan förra helgen. En kort summering av de matcher som spelades.
  • Uppdaterad: 07 MAJ 2018 09:08

I seriedebuten för damernas norrserie mötte Exiles Ladies  Berserkers Dam och matchen slutade 148 - 7. Höga siffror men en förbättring från fjolårets match enligt domaren.

I Sydserien mötte Vänersborg RK nykomlingen West och siffrorna landade här på 108-0 till favoriten Vänersborg.

Lite jämnare var det i Trelleborg där Pingvins damer tog sig an Skåne Ladies. I halvtid hade Skåne en tiopoängsledning vilket Pingvin inte lyckades återta så slutresultat 25-34 gav en fin seger till gästerna.

Exiles herrar åkte till Göteborg för att möta nykomlingen Göteborg RF. Göteborg, liksom Exiles, som saknade spelare p.g.a. 7-manna, kämpade tappert mot fjolårets guldmedaljörer men fick känna sig besegrade med 5-51.

I Trelleborg var Pingvin värdar för första mötet mot Troján och enligt rapporter var det en match med högt tempo i anfallen från Pingvin som Troján försvarade sig frenetiskt mot. Dock straffade Troján ut sig vilket gav Pingvin fördel så från 12 - 0 i halvtid slutade matchen med 34 - 0 till hemmalagets favör.

Ni kan alltid se reultat och statistik i Profixio.

Nästa helg är det spelupphåll för herrarna p.g.a. landskampen i Enköping så ni får ge er till tåls till 19/5 för kommande allsvenska matcher; Enköping - Exiles och Pingvin - Göteborg.

Damerna i norr har en haltande match, Enköping - Uppsala, annars spelas nästa omgång 26/5 för både Norr och Syd

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén