Hoppa till sidans innehåll

Serieplanering 2015

10 JAN 2015 14:22
Nu går TK in i slutfasen av serieplaneringen 2015 och avser att ha preliminära serieprogram klara till slutet av januari.
  • Uppdaterad: 10 JAN 2015 15:34

Innan jul så gick TK igenom klubbarnas intresseanmälningar till de olika serierna samt tog fram prelimnära riktlinjer för de olika serienivåerna. Nu fortsätter planeringen med att de olika seriekommittéerna kommer att hålla möten med lagen i respektive serie för att gemensamt ta fram omfattning och tider för de olika serierna.

Fram till slutet av februari finns fortfarande möjlighet för klubbar att efteranmäla sig till de lägre serierna i mån av plats.

Om du saknar dit lag i sammanställningen nedan så kontakta omedelbart SRFs Tävlingskommitté.

Mästerskapserier

Herr (Serienivå 1)

Serien kommer preliminärt att bestå av 4-6 lag med Exiles, Enköping, Pingvin, Södertälje, Troján och Göteborg. Målsättningen är att lagen ska få spela 12-14 matcher under året i grundspel, slutspel alternativt nedflyttningskval.

Janne Söderqvist är sammankallande till seriekommittemötena för elitlagen.

Dam (Serienivå 2/3)

Serien kommer preliminärt att bestå av 4-7 lag med Göteborg, Enköping, Exiles, Vänersborg, Attila, Småland och Skåne. Målsättningen är att lagen ska få spela 8-10 matcher under året. Här finns flera olika förslag på serieupplägg som ska diskuteras.

Kerstin Lövendahl är sammankallande till seriekommittemötena för damlagen.

Division I

Väst (Serienivå 2)

Div I Väst består preliminärt av Spartacus, Vänersborg, Karlstad och Oslo. Målsättningen är att lagen ska få spela 8-12 matcher under året i grundspel, uppflyttningskval och eventuella placeringsmatcher.

Oslo kommer enbart att spela i grundserien.

Öst (Serienivå 2)

Div I Öst består preliminärt av Uppsala, Hammarby, Exiles B, Linköping och Attila. Målsättningen är att lagen ska få spela 8-12 matcher under året i grundspel, uppflyttningskval och eventuella placeringsmatcher.

David Karlsson är sammankallande till seriekommittemötena för Div I-lagen.

Regionala serier

Mälardalen (Serienivå 3)

Serien kommer preliminärt att bestå av 4-6 lag Erikslund, Västerås, Exiles C, Berserkers och Enköping B. Målsättningen är att lagen ska få spela 8-10 matcher under året i grundspel och eventuella placeringsmatcher.

Vi tittar även på ett spelformat för utvecklingslag på en lägre nivå.

Jim Lindfors är sammankallande till seriekommittemötena för lagen i Mälardalen.

Småland/Väst (Serienivå 3)

Serien kommer preliminärt att bestå av 4-6 lag med Kalmar, Jönköping/Vetlanda, Alingsås och Borås/Göteborg B. Målsättningen är att lagen ska få spela 8-10 matcher under året i grundspel och eventuella placeringsmatcher.

Vi tittar även på ett spelformat för utvecklingslag på en lägre nivå.

Per Gjörloff är sammankallande till seriekommittemötena för lagen i Småland/Väst.

Syd (Serienivå 3/4)

Serien kommer preliminärt att bestå av 4-6 lag men har bara Malmö och Ronneby anmälda. Målsättningen är att lagen ska få spela 8-10 matcher under året i grundspel och eventuella placeringsmatcher så här återstår en hel del jobb att hitta ytterligare 1-2 lag för att genomföra en serie.

Vi tittar även på ett spelformat för utvecklingslag på en lägre nivå.

Kerstin Lövendahl är sammankallande till seriekommittemötena för lagen i Syd.

Nybörjarserier

Norrland (Serienivå 3/4)

Serien kommer preliminärt att bestå av 4-6 lag med Umeå, Örnsköldsvik, Luleå och Skellefteå. Målsättningen är att lagen ska få spela 2-4 turneringar/festivaler under året.

Paul Berg är sammankallande till seriekommittemötena för lagen i Norrlandserien.

Övriga Sverige (Serienivå 4)

Målsättningen är att arrangera 2-4 regionala turneringar/festivaler under året där nybörjarlag kan möta varandra. Det finns i dagsläget 15-20 lag runt om i Sverige som håller på att starta upp sin verksamhet. SRF kommer under våren att ta fram ett nytt spelformat för nybörjarlag.

Fler Rugbylag I Sverige (FRIS) är samordnare för lagen i Nybörjarserierna.

 

Skribent: Janne Söderqvist
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén