Hoppa till sidans innehåll

Semifinalerna i SM går som förväntat

17 SEP 2011 19:33
Serievinnarna Enköpings RK vann med god marginal borta mot semifinalmotståndet Spartacus RC, medan i Stockholm spelades en bitvis jämn match mellan grannklubbarna Hammarby IF och Stockholm Exiles RFC. Exiles vann 31-17, men matchen var jämnare än siffrorna visar.
  • Skapad: 17 SEP 2011 19:33

I Göteborg spelade ERK och Spartacus RC första semifinalmötet, som ERK vann med övertygande 43-16. Trots att Spartacus emellanåt pressade favoriterna, så var ERK klart det bättre laget. Spartacus ordförande Emanuel Gustavsson ser ändå positivt på det: "Det känns inte helt kört ändå. Vi tar en del positivt från matchen och ser om vi kan bättra på vårt resultat."

 

I Stockholm möttes Hammarby IF och Stockholm Exiles i en betydligt jämnare match där båda lagen periodvis häckade precis vid motståndarnas försökslinje. I detta fall var Exiles bättre på att förvanda dessa chanser till poäng och de vann 31-17 (17-7). Men med bara 14 poäng (trots allt bara två konverterade försök) som skiljer dem åt är det långt från avgjort. Detta är något som båda lagen känner av. Stockholm Exiles kapten Rhys Allen förklarar: "Det är en bra start... Det känns riktigt lovande, men jag kommer inte vara nöjd förrän efter nästa helg." Hammarbys kapten Mattias Björkebäck, som fick stå över dagens match på grund av skada känner att "det finns fortfarande chans, känns det som. Det var skönt att vi fick det sista försöket, annars hade det nog blivit lite svårt. Förhoppningsvis kan vi kanske få tillbaka några skadade spelare som kan tillföra. Det finns några saker som vi måste jobba på under veckans träning och vi ser till att komma med lite ess i kortärmen till nästa match."

Skribent: Jennifer Sundqvist
Tävlingskommittén