Hoppa till sidans innehåll

Nya rutiner för att skapa spelklarlistor

01 APR 2010 10:00
I år ska vi byta tävlingssytem, vilket också innebär att klubbens olika lag ska finnas inlagda i idrottonline. I och med det ändrar vi också rutinerna för hur spelklarlistor skapas. Senast den 1/4 behöver vi ha alla lag i seriespel upplagda från klubbens sida.
  • Uppdaterad: 12 APR 2010 22:06

I år ska vi byta tävlingssystem, vilket också innebär att klubbens olika lag ska finnas inlagda i idrottonline. För att säkerställa att det även underhålls framöver har vi också beslutat att ändra lite kring regelverket för spelklarlistorna. Datat till spelklarlistan ska tas ut ur idrottonline, och det ID nummer/spelklarnummer som ska anges på matchrapporten är det Idrotts ID spelaren har i klubben online.

Senast 1/4 ska lag i seriespel vara upplagda i systemet.

För att skapa ett lag / spelklarlista:

Följ denna steg för steg beskrivning. >>
Detta förutsätter att medlemmarna redan ligger inlagda i klubbens sida på idrottonline (beskrivning av hur ni lägger upp medlemmar hittar ni på www.idrottonline.se).

Inför seriespel kommer matchrapporten att uppdateras för att passa mot detta förfarande.

Klubbens samtliga lag bör läggas upp, även ungdomslagen (i alla fall på sikt), men definitivt lagen i seriespel.

Notera att det inte är lämpligt att låta en enda persons inloggningsuppgifter användas av flera. Se istället till att lägga upp flera olika administratörer efter behov. Administration av behörigheter görs inom ramen för ”hemsidan” där samtliga administratörer på toppnivån även har behörighet till medlemsadministrationen. Support kring behörighetsinställningarna ges av RF -> idrottonline support.

Skribent: Stina Leijonhufvud
Tävlingskommittén