Hoppa till sidans innehåll

Minnesanteckningar från ordförandekonferensen

04 MAJ 2009 11:19
Här kommer kortfattade minnesanteckningar från Svenska Rugbyförbundets ordförandekonferens i Norrköping 2009-04-26. Representanter från sju klubbar (13 personer) deltog i konferensen.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2009 16:43

1.     Lars Ohlsson går igenom den strategiska planen som gäller för svensk rugby fram till och med år 2012. Det är viktigt att klubbarna har kännedom om den strategiska planen och dess målsättningar. En enkel svensk version av planen skall därför läggas ut på hemsidan och även skickas ut till klubbarna.

2.     Tävlingssystem 2010; representanter från sex av sju klubbar anser att seriesystemet för både herrar och damer behöver förändras inför 2010. Olika förslag och varianter, dess för- och nackdelar diskuteras. Tävlingskommittén får i uppdrag att genomföra en analys av vårens matcher och därefter presentera ett förslag till nytt seriesystem inkluderat en rikstäckande serie med ett enkelt slutspel. Förslaget skall skickas ut på remiss till klubbarna senast den 15 juni. Beslut skall tas innan den 1 juli.

3.     Tävlingsbestämmelserna; frågor beträffande en del bestämmelser och regler diskuteras. Tävlingskommittén får i uppdrag att se över tävlingsbestämmelserna inför 2010.

4.     En ny föreningskonferens kommer att hållas i slutet av oktober eventuellt i samband med herrarnas landskamp alternativt i början av november.

Skribent: Stina Leijonhufvud
Tävlingskommittén