Hoppa till sidans innehåll

Matchändring inför finalen i Svenska Cupen

21 SEP 2011 22:04
Finalen mellan Stockholm Exiles Barbarians och Karlstad RK i Svenska Cupen, ursprungligen schemalagd för nästa lördag, har nu flyttats fram en vecka och spelas nu den 24 september kl 13:00 före Stockholmsderbyt mellan Stockholm Exiles och Hammarby IF i SM-semifinal nummer två.
  • Skapad: 21 SEP 2011 22:04

Finalen i årets upplaga av Svenska Cupen spelas nu i helgen. Det är en chans för Karlstad RK, som till vardags spelar i Division 1, att runda av vad som blivit något av en askungesaga efter att de slagit IF Attila (från SM-serien) och Uppsala RFC (från Allsvenskan) i kvarts- respektive semifinal. I finalen väntar nu Stockholm Exiles Barbarians som hittills inte spelat någon cupmatch då de vunnit båda på WO (mot Malmö RC och HRC Gripen).

 

Karlstads mål för säsongen var att kvala upp till Allsvenskan, men efter en säsong med svaga resultat på bortaplan så blev det inte så. Istället har laget överraskat med sin insats i Svenska Cupen där de mött mycket högre rankade lag och vunnit (25-14 mot Attila och 24-14 mot Uppsala).

 

Finalen spelas på Årstafältet före Stockholmsderbyt mellan Stockholm Exiles RFC och Hammarby IF i semifinal nummer två i herrarnas SM-serie.

 

Final Svenska Cupen

2011-09-24   kl. 13:00   Stockholm Exiles Barbarians – Karlstad RK       Årstafältet

Skribent: Jennifer Sundqvist
Tävlingskommittén