Hoppa till sidans innehåll

Dags att licensiera era spelare...

26 MAR 2012 07:39
Säsongen närmar sig och det är hög tid att söka licenser för era spelare. Licenserna är uppdelade på personlicens för seniorer och juniorer samt laglicens för ungdomslagen. Jämfört med ifjol så har vi fler licenstyper och det gör vi för att få en större kontroll i hur många spelare och lag rugby-Sverige har vid respektive ålder.
  • Uppdaterad: 26 MAR 2012 07:40

För enskilda spelare som inte tillhör något lag finns det två alternativ, antingen söker ni en laglicens för de spelarna eller så använder ni er av ”personlicens ungdom”. Det avgör ni själva utifrån det faktum att laglicens kostar 750 kronor och 100 kr för en personlicens. 

OBS: Ni behöver aldrig söka mer än EN licens/person och det är av stor vikt att ni söker licensen då den är kopplad till försäkringen. Ni söker licensen genom ER idrott online sida. (juniorer som spelar med seniorer bör dock licensieras även som senior)

 

För seniorspelarna godkänner SRF licenserna i enlighet med beskrivning i TB ang spelklarlistor men för junior och ungdomslagen godkänner föreningarna själva licensen.  

Notera att licenserna för den nya perioden inte kommer att synas på förbundets hemsida under Tävling/licenslistor förrän den nya perioden har börjat (dvs 1/4).

 

Licenserna ser ut enligt följande i år:

Senior Dam

Senior Herr

Junior Flickor

Junior Pojkar

P17

F17

F15

P15

U13

U11

U9

U7

Personlicens ungdom.

 

Lycka till! 

Skribent: Svenska Rugbyförbundet
Tävlingskommittén