Hoppa till sidans innehåll

Intresseanmälan Sweden Rugby 7s Series 2015/16

20 AUG 2015 13:37
TK vill nu ha in föreningarnas intresseanmälan till nästa 7s-säsong.
  • Skapad: 20 AUG 2015 13:37

Inför kommande säsong så har olika förslag på förbättringar kommit in. För att kunna göra den bedömningen att justera spelprogrammet så behöver TK ha ett bättre underlag på hur många föreningar som tänker spela 7s och hur mycket de vill spela.
Alla föreningar ska därför gå in och fylla i enkäten nedan. Även om ni inte kommer att delta i 7s kommande säsong.

Nuläget har varit två regionala kvalgrupper för herrar respektive damer med 4-8 lag i varje där de 4 bästa lagen från varje kvalgrupp har gått till SM-slutspel. Under säsongen 2014/15 så har det arrangerats 4 kvalomgångar och ett slutspel. Dessutom så har Smålands RF arrangerat Gotha Series med 4 omgångar.

Ett av förslagen är att göra om de regionala kvalgrupperna till Regionala serier. En regional serie kan bildas om minst 4 lag vill delta. Berorende på intresset från deltagande lag så kan vi bilda t ex regionala serier för Syd (Scania), Götaland (Gotha), Väst, Mälardalen, Norr (Svea) och Norrland (Thule).

Nu är det frivilligt att delta i varje enskild kvalomgång. För att kunna genomföra en regional omgång med minst 3 deltagande lag så kan det bli obligatorikt deltagande när man väl har anmält sig till den regionala serien. 

I föregående säsong så arrangerades 9 spelomgångar i kvalgrupper, SM-slutspel och Gotha. I vissa omgångar var det mycket lågt deltagande i vissa var det fullt. Ett av förslagen är att minska på 7s-omgångarna till ca 6 st med ordentligt deltagande. Då skulle de regionala serierna spela 4 omgångar och de bästa lagen i respektive region går vidare till en semifinalomgång och därefter till SM-finalslutspel.

Nu så är det trångt i spelprogrammet så vissa 7s-omgångar hamnar sent på hösten och tidigt på våren. Det har varit problem att arrangera dessa pga av dålig tillgång av planer samt ostadigt väder. TK behöver säkra upp vilka föreningar som har möjlighet att arrangera 7s-omgångar på konstgräs sena höstar och tidiga vårar.

Kommande säsong för Sweden Rugby 7s Series startar den 13 september och avslutas med SM-slutspel i Norrköping den 9-10 juli. Vi behöver få in föreningarnas svar senast den 26/8. Då kan vi publicera ett preliminärt spelprogram med regionala serier i slutet av vecka 35. Föreningarna kan sedan definitivanmäla sig för spel till säsongen 2015/16 under vecka 36.

Intresseanmälan SR7s 2015/16

 

Skribent: Tävlingskommittén
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén