Hoppa till sidans innehåll

GULD_SILVER_BRONS

06 OKT 2018 22:57
Dam- och herrallsvenskan har avslutats genom dagens finaler och vi lyckönskar segrarna men även de som kom tvåa idag
  • Uppdaterad: 06 OKT 2018 22:57

I Vänersborg tog hemmalaget mot ett revanschsuget Exiles Ladies som gav allt för att komma i kapp efter förra veckans förlust på Skarpnäck. Vinst till Exiles med 12 - 0 räckte tyvärr inte till utan Vänersborgs damer fick för andra året i rad titulera sig som medaljörer av den ädlaste valören.

Regerande mästarna Exiles hade förra veckan en knapp seger i Trelleborg som skulle försvaras på hemmaplan. Hemmalaget startade hårt och visade gästerna att de skulle få kämpa för att komma ikapp. Trots en bristande disciplin hos hemmalaget kunde Pingvin inte komma in i matchen, utan siffrorna 17-3 som skrevs på tavlan vid 48:e minuten kunde inte ändras. Åskådarna för dagen kunde se att det inte var en lättköpt seger utan mästarna fick kämpa hårt för att ta sig igenom de gånger de kom över linjen, vilket var genom ett ytteranfall samt en maulande klunga.

På Välen streds det om bronspengen. Som jag skrev efter förra matchen skulle hemmalaget få problem om disciplinen inte kunde hållas. Även om det var diskussioner huruvida det var korrekt senast så fanns även de gula och röda med i färgkartan denna gång. Gästerna gick från start till trygg ledning och kunde hålla den matchen till ände även om de blå kom igen på slutet. 20- 30 stod att läsa på tavlan utmed skogsbrynet.

Damerna från Väst åkte med en seger i bagaget mot Syd och skulle här få en stark motvind som visade sig svår. De Skånska damerna hade efter förra veckans förlust slickat såren och visade att de kunde komma igen och efter 11 minuters spel började poängen komma till deras fördel. Med 19 – 0 i halvtid var de förbi Wests ledning och efter att domaren blåst av så stod det klart att skånskorna skulle ta en pallplats.

GULD Stockholm Exiles  Vänersborg RK
SILVER Pingvin RC  Exiles Ladies
BRONS Enköping RK  Skåne Ladies

 

Foto: Dick Fransson och Tomas Berg

 

 

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link
Tävlingskommittén