Hoppa till sidans innehåll

Gör ett Försök 2016-2017

01 MAR 2017 10:16
Planering & aktiviteter inom/ tillsammans med Gör ett Försök under 2016-2017
  • Uppdaterad: 01 MAR 2017 10:37

Gör ett Försök försöker fortfarande hitta någon form av fungerande "Best Practice" genom verksamhet i Stockholmsområdet, som sedan förhoppningsvis kan spridas över  Sverige på olika sätt.

Under 2015 anordnade GeF ett antal träningstillfällen för 10-16 åriga tjejer separat samt  i samband med festivalerna. Vi insåg efter utvärdering vi att det inte var rätt väg att gå, eftersom antalet tjejer fortfarande var så lågt, och att det var svårt att motivera dem att stanna kvar efter festivalerna för att träna när alla slutade vid olika tider, och vädret inte alltid är det bästa.

Under 2016 försökte vi lägga in F14 matcher i schemat i Stockholm. Detta fungerade inte heller fullt ut - att prova på under en match är inte optimalt för helt nya spelare & de som redan spelade, spelade ändå med sina ordinarie (kill/mix) lag vilket gjorde det svårt att få till matcher under samma dagar som festivalerna eftersom de ändå spelade rätt så mycket under dessa dagar,

Under 2016 har det istället vuxit fram en tanke om att ha större, gemensamma tjejträningar för alla åldrar ihop med ett damlag och/eller mammor. (i vissa fall även pappor för all del). Vi testade detta några gånger i Stockholm och utfallet känns vettigt. Dels gör det att tjejerna som finns i klubbarna får chansen att lära känna varandra, och dels ger det ett tillfälle att låta nybörjare prova på i en öppen och inkluderande miljö. Ett viktigt inslag är nog att inkludera äldre tjejer från tex ett damlag också, så att man dels får upp antalet och dels har många som kan hjälpa till.

Under våren 2017 kommer ett förslag på upplägg för öppna tjejträningar att läggas upp här på hemsidan som tex klubbar med damlag kan plocka upp och använda sig av. Vi hoppas också att vi får till de planerade F15 & F18 sammandragen på förbundsnivå.

I övrigt publiceras de lokala avtivviteterna främst på lokal nivå, dvs kalendern på den här sida uppdateras inte alltid.

Titta gärna på hemsidan för XX-Stockholms RK  http://idrottonline.se/XX-StockholmsRK-Rugby/ för aktuell information i Stockholmsområdet.

Skribent: Stina Leijonhufvud
Epost: Adressen Gömd

GEF Logo

Just nu aktivt i Stockholmsområdet via:

XX-Stockholms RK

This is a mailto link

 

 


 

 


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info