Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Antidoping


ANTIDOPING – för ett rent Rugbysverige!

En fråga om kunskap och attityder

Doping sker dagligen runt om i landet och världen, den förekommer hos både tävlingsidrottare samt motionärer. Doping kan ske medvetet eller pga okunskap men är förbjudet oavsett hur eller varför den skett. I slutändan är vi alla alltid personligt ansvariga för oss själva. (Kolla upp dina läkemedel på röd-gröna-listan!)

 

Även om varje individ är personligt ansvarig så kan vi tillsammans minska riskerna för att doping sker inom vår sport genom att kontinuerligt arbeta med att sprida kunskaper kring doping, inom vårt förbund och inom våra föreningar.

 

Vi har som vision att varje person inom svensk rugby ska känna till skyldigheter och risker kring doping och att varje rugbyförening har kännedom och arbetar aktivt och kontinuerligt med dopingfrågan.

 

Vi som specialförbund har både krav att leva upp till men framförallt stöd från olika organisationer runt om i värlen kring arbetet med antidoping.

Läs gärna mer på: WADARiksidrotts förbundetWorld Rugby.  

 

Ett bra första steg mot ett dopingfritt Rugbysverige är att använda RF:s verktyg:

FÖRENING:

INDIVID:

 

 

 

Här kan ni se vilka klubbar som i dagsläget är “vaccinerade”.

Tävlingsbestämmelserna kommer inför säsong 2017 att uppdateras och en förändring som kommer att ske för serienivå 1 är att föreningen ska ha ”Vaccinerat klubben” innan seriespelet startar.

 

Klubbar som ännu inte vaccinerat sig, gör så här:

  • Föreningens styrelse genomför själva eller utser en grupp som går in på länken:  ”Vaccinera klubben” (Arbetet beräknas ta sammanlagt ca 2-3 timmar, allt material ni behöver finns på sidan.)

  • På föreningsstämman den 4-5 februari 2017 kommer SISU-representanter att finnas på plats. De har möjlighet att vägleda och svara på frågor kring arbetet.

 

Ett stort tack till er som leder vägen framåt och som redan har deltagit i utbildningarna samt ett tack på förhand till alla er som väljer att hoppa på tåget mot ett rent Rugbysverige!

 

I anda med rugbyns internationella värdegrund:

 

Respekt | Disciplin | Passion | Solidaritet | Integritet

Uppdaterad: 18 JAN 2017 17:28 Skribent: TK
E-post: This is a mailto link

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info