Hoppa till sidans innehåll

LTPD Information och status

28 MAR 2012 09:00
Under 2012 pågår arbetet med att ta fram en LTPD (Long Term Player Development) plan för svensk rugby under ledning av David Hanley. Vår LTPD kommer att bygga på svensk rugbys förutsättningar samt vara grundad i internationell idrottsforskning och 'best practice'.
  • Uppdaterad: 28 MAR 2012 12:03

Svensk Rugbys LTPD kommer att bygga på svenska förutsättningar men också vara grundad i internationell idrottsforskning om barns och ungdomars utveckling från 6 till 20 år, samt fokusera på erfarenheter från de bästa nationerna som redan jobbar med en långsiktig spelarcentrerad modell.

Under året kommer det att tas fram en beskrivning av de olika stegen i vår svenska LTPD samt ett utbildningsmaterial och extra stöd till klubbarna för Första steget -> dvs från 6-13 år. Det är också på den åldersgruppen som förbundet kommer att fokusera sitt stöd under det närmaste året.

Självklart kan ändå klubbar och regioner välja att fokusera på lite andra steg inom LTPD, om det passar deras åldersfördelning etc, men det personella stödet och utbildningsinsatserna från förbundet kommer att fokuseras på stegen i den ordning de tas fram centralt.

Pilotverksamhet för första steget kommer att bedrivas under 2012 och Svensk Rugbys LTPD kommer sedan att lanseras på utvecklingskonferensen i höst.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 


 

 


 

 Antidoping 

 


 

FRIS

 
GÖF Logo

 
utbildningar 

LUM logo3
SSC annons

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info