Hoppa till sidans innehåll

Sverige-Ryssland 32-0


Vi landade sent i natt och det blev en tidig morgon för att hinna genomföra ”teamrun”. Redan på morgonen visade de sig att vi hade tre spelare som är förkylda, och därför fick stå över dagens match. Detta gjorde att vi fick göra sena ändringar i startande 15. (Elisabeth Österberg, Erika Ika Andersson, Sandra Elfast). Erika förkylning gjorde att Sofi Björkman fick bli Flanker och Anna Larsson startade i 2-led. Katarina Boman sparades också denna match men kommer spela nästa match.

Vi hade en ”teamrun” på en timma där en hel del frågetecken rätades ut. Det märktes att en del spelare var trötta efter den långa resan och fokus var inte på topp i början av träningen. Men allt efter som så ökade tempot och alla såg alerta och sugna ut. När väl träningen var avklarad så kändes det lugnt och vi nu var väl förberedda inför matchen.

Första halvlek

Matchen började i ett bra tempo med mycket boll. I tredje minuten så lyckades forwards sätta upp bollen ett par faser och skapade en mycket bra forward boll till backlinjen som attackerade bollen bra och visade prov på högklassigt avslut ute på yttern i vänstra hörnet av Jennifer Lindholm 5-0.

I trettonde minuten så kom nästan exakt samma sorts försök av Jennifer men denna gång hade backarna först satt upp bollen i mitten av banan och forwards gjorde en snabb ”pick and go” för att ge backarna den extra tid som krävdes, för att kunna avsluta på ett lika högklassigt sätt i vänstra hörnet 10-0.

I sjuttonde minuten får vi en straff 10 meter utanför 22 meters linjen till höger av målstolparna. Ulrika Ullis Hall tar målsparken och placerar bollen mellan stolparna 13-0.

Vi får ett inkast i mitten av Rysslands 22 meters område på vänster sida av plan i artonde minuten. Inkastet vinns av hopparen Sofi Björkman. Vi får igång ett bra driv där Anna Larsson sätter upp bollen och skapar en snabb boll, bollen går snabbt ut genom backlinjen där andracentern Ninni Giebat Johansson får bollen. Ninni avancerar snabbt framåt i banan och har yttern Karin Hedlund utanför sig, Ninni gör en ”dummy pass” tar själv luckan och lägger ner bollen i försöks områden 18-0.  Ullis sätter efterföljande målspark vilket ger Sverige 21-0.

I den följande delen av halvleken så fortsätter vi pressa ryskorna och det kändes aldrig om som de är ett hot för oss. Vi blev lite väl ivriga i slutet av halvleken och stressade vilket resulterade i att vi gör en del enkla misstag. Men så fort vi lugnade ner spelet och höll oss till vårt lagspel så visade vi varför de svenska damerna lyckats kvala in till VM i augusti.

I halvlek bytte vi fyra spelare, Erica Storckenfeldt mot Sara Åkerman (kratsare), Ninni Giebat Johansson mot Jessica Melin(andracenter), Cecilia Lundin mot Lina Norman (fullback), Frida Ryberg mot Sofia Torstensson (klunghalv).

I halvlek pratade vi om att lugna ner spelet lite och ha mer tålamod. Vi sa även att vi måste räta upp våra löpningar för att skapa mer ytor åt våra medspelare. Vi skulle även bli mer aktiva runt våra egna nerbrytningar för att vinna mer boll och få ut den snabbare. Vi summerade att vi gjorde väldigt mycket rätt på plan och att vi satte hög press på ryskorna både i anfall och försvar.

Andra halvlek

Vi startade i samma tempo i andra halvlek som första halvlek och förpassade vårt spel ner i ryskornas 22-område.

Vi fick en straff i åttonde minuten nere i högra hörnet 5 meter ut från Rysslands försöksområde. Sofia Torstensson spelade bollen snabbt och passade till Jennie Öhman som kom i full fart för att ta sig an två ryskor som nog önskat att de varit på en annan plats. Jennie sprang mer eller mindre över dem och ordnade till siffrorna till 25-0. Jennie visade att hon fortfarande kan. Jennie gjorde ett försök i första halvlek som blev bort dömt, vi som stod och såg detta höll inte helt med domaren i detta beslut. Jennie såg nöjd ut efter sitt tilldömda försök, hon byttes ut till en välförtjänt vila och in kom Susanne Olovsson (lose head, propp)

I sextonde minuten pressade vi åter igen Ryssland nere i deras 22-meters område. Vi vann en snabb boll som gick ut till Ulrika Hall Andersson, som gjorde en väldigt snygg rörelse med backlinjen och slutligen passade bakom Jessica Melin till Lina Norman som kom i perfekt löpvinkel där hon fick en öppen gata ner i till försöks området. Det var ett väldigt vackert försök 30-0, Ulrika Andersson Hall satte den efter följande målsparken 32-0.

 I artonde minuten byts Henrietta Högberg ut mot Viktoria Svangren, (tight head, propp)

Ulrika Hall Andersson byter i tjugofemte minuten med Anna Holmström och man flyttar Lina Norman till nr 10 och Anna blir fullback.

Vi tappade lite av vår aggressivitet och tempo i andra halvlek, men det kom sig troligen av att matchen kändes som avgjord. När vi spelade vårt spel så dominerade vi matchen totalt, och som i första halvlek så var Ryssland aldrig nära att få poäng.

Vi var på alla plan idag bättre än Ryssland och visade stundtals ett mycket imponerande spel. Det kändes som om att det slitet vi gjorde i Holland i påskas har gett utdelning. Det finns fortfarande en del att arbeta på men i stort så såg det bra ut. Positivt var att vi spelade rätt bollar ut till backlinjen som de förvaltade väl. Vårt försvar spel funkade också bra idag.

Vi är på väg nu och ser fram mot matchen på måndag mot Tyskland.

Förbundskapten Jonas Ahl

Matchens spelare nr 1: Jennie Öhman, Motivering: Genomförde en toppmatch i första ledet och vann duellen mot sin motståndarpropp i varje klunga. Jennie bidrog mycket i det öppna spelet med sin hårdhet och sin rutin. Jennie visade idag vägen på många sätt och krönte sin väl genomförda match med ett försök.

Matchens 2 spelare: Frida Ryberg, Visade idag sin klass som klung halv, då hon styrde spelet mellan klungan och kedjan på en mycket hög nivå. Frida tog många rätta beslut idag och visar att hon är på väg mot gammal god form. Frida visade idag spelglädje och en positiv energi som smittar av sig till övriga spelare i laget.

Poänggörare Sverige-Ryssland: Jennifer Lindholm (Enköping) 10p, Ninni Giebat Johansson (Göteborg) 5p, Jennie Öhman (Norrköping) 5p, Lina Norman (Malmö) 5p, Ulrika Andersson Hall (Göteborg) 7p.

Matchens laguppställning

1

Öhman

 

Jennie

Norrköping Trojan

2

Storckenfeldt

 

Erica

Göteborg

3

Högberg

 

Henrietta

Göteborg

4

Lahti

 

Madeleine

Enköping

5

Larsson

 

Anna

Trelleborg Pingvin

6

Björkman

 

Sofi

Stockholm Exiles

7

Swartz

 

Anna-Lena

Norrköping Trojan

8

Ygge

 

Elisabeth

Stockholm Exiles

9

Ryberg

 

Frida

Stockholm Exiles

10

Andersson Hall

 

Ulrika

Göteborg

11

Hedlund

 

Karin

Malmö

12

Norberg

 

Johanna

Göteborg

13

Giebat Johansson

 

Ninni

Göteborg

14

Lindholm

 

Jennifer

Enköping

15

Lundin

 

Cecilia

Oxford

16

Åkerman

 

Sara

Trelleborg Pingvin

17

Olovsson

 

Susanne

Malaysia

18

Svangren

 

Viktoria

Stockholm Exiles

19

Boman

 

Katarina

Uppsala

20

Andersson

 

Erika

Stockholm Exiles

21

Österberg

 

Elisabeth

Uppsala

22

Torstensson

 

Sofia

Uppsala

23

Melin

 

Jessica

Stockholm Exiles

24

Elfast

 

Sandra

Göteborg

25

Holmström

 

Anna

Göteborg

26

Norman

 

Lina

Malmö

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:05 Skribent: Patrice Johansson

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 JIC

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info