Hoppa till sidans innehåll

Holland-Sverige


Sverige-Holland

 

Detta är på inte ett sätt att skylla på för våra resultat. Där är det jag som står som ansvarig och jag har helt enkelt inte lyckats med det vi var ute efter. Ja detta är bara ett delmål och de som såg matchen mot Italien såg också att vi var grymt mycket bättre än dem. Dock hade de turen på sin sida och de vann matchen mot oss.

Vad det gäller Holland matchen så började vi som vi gjort de sista gångerna mot Holland i ett rasande tempo och med enorm beslutsamhet. Vi spelade en helt otrolig rugby första 20 minuterarna och tog ledning med 12-0. Sedan hände något, fråga mig inte vad men vi tappade allt, precis allt och under presterade. Vi kom egentligen bara igång en gång till på hela matchen och det var de sista 5 minuterarna i sista halvlek. Då lyckades vi också med att göra det sista försöket.

 

5 poäng av Frida Ryberg 5-0

5 Poäng av Elisabeth Österberg 10-0

2 Poäng av Ulrika Andersson Hall 12-0

5 Poäng av Henrietta Högberg 17-49

2 Poäng av Ulrika Andersson Hall 17-49

 

Detta har varit en bra förberedelse för oss, men vi behöver mer matcher för att ge VM en ärlig chans. I dag så underpresterade vi och det finns inget som försvarar det. Det är mitt fel att vi inte får ut allt av tjejerna och att vi lägger av att spela. Jag ska nu hem och analysera vad som gick fel sedan får jag återkomma med orsak om jag kan hitta felet. Vi åker trots allt på två tunga förluster, hem med ett hyfsat självförtroende och en ny attityd i laget där vi jobbar och sliter för varandra.

 Vi har en bred och stark trupp där det alltid finns tid och energi för varandra, och vi har något stort på gång. Mer tid krävs för att få ut max av samtliga spelare. Vi har en målsättning, det är att vi ska bevisa vad våra färger står för i VM. Vi kommer åka till VM med inget att förlora och allt att vinna. Så ingen press finns på oss. Vi ska jobba hårdare under dessa 97 dagar som återstår till VM, än vi någonsin gjort. Vi ska göra allt som står i vår makt för komma så väl förberedda som vi kan. Vi har en tuff, jämn  och stark trupp som har bevisat för mig varför de är med i detta Svenska Damlandslag . De är här för de förtjänar att vara det. Jag vill tacka samtliga spelare i truppen för dessa underbara dagar och för allt arbete och alla uppoffringar ni gör. Vill även tacka samtliga ledare som varit med på denna turnering och för allt stöd av de supportrar som varit här och framför allt för er som finns där hemma. Tack för denna gång och glöm inte, 20 Augusti då startar VM.

 

 

Mvh

Jonas Ahl

Förbundskapten 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:05 Skribent: Patrice Johansson

icon_facebook_SRF

icon_twitter_new_SRF

 

 JIC

 

Olorun brought to you by Carapace

 

SOK

 

 

 

 

 

 

 

web design by sellergren

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info