Hoppa till sidans innehåll

Wales-Sverige 56-7

28 NOV 2009 22:44
På grund av regnvåta planer flyttades matchen från det nybyggda landslagscentret i Cardiff till St Helen i Swansea. De svenska tjejerna spelade väl men formstarka Wales var som väntat numret större i denna match som slutade 56-7(27-7)
  • Skapad: 28 NOV 2009 22:44

Vid förra Dam-VM i Edmonton 2006 fick varken Wales eller Sverige chansen att delta, vilket gör att båda lagen är extra måna om att visa att de hör hemma i VM. Som en del i uppladdningen spelade de idag en vänskapsmatch i Wales.

Båda lagen har gått starkt framåt i år: Wales vann för första gången någonsin över England i 6 Nations och vann "the Triple Crown", medan Sverige slog Italien och Spanien under EM i våras (båda högre rankade än Sverige). I VM 2010 är Wales rankat som nr 6 medan Sverige rankas som nr 10. För Wales är en match mot Sverige förstås även en extra chans att spela in nya spelare i truppen, medan det lägre rankade Sverige behöver den här typen av tuffa matcher för att lyfta sitt spel.

På grund av regnvåta planer flyttades matchen från det nybyggda landslagscentret i Cardiff till St Helen i Swansea. Inför dagens match började vädret äntligen visa sig från en bättre sida, och det var till och med så att solen tittade fram mellan molnen.

Det svenska laget spelade mycket bra med tanke på att de egentligen inte tränat tilsammans sedan EM på hemmaplan i våras. Det finns helt enkelt en stor förbättringspotential kvar att ta fram ur laget. Wales däremot, som är mitt i sin inhemska säsong, var oerhört samspelta och gav 100% i varje situation. Inget underskattande av motståndarna här inte.

Det enda svenska försöket kom i första halvlek då kapten Ulrika Andersson Hall kom igenom försvarslinjen och gjorde försöket. Som det stabila kicker hon är satte hon även sparken för att ge Sverige 7 poäng.

 

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info