Hoppa till sidans innehåll

Sara Sundström till VM i Kanada

19 MAR 2013 19:24
Landslagsspelaren Sara Sundström (Göteborg RF) är en av truppen på 18 personer som åker till VM i Lacrosse i Canada i juli. Hennes lag Seadrakes bildades som några kompisar som ville ha nåt att göra tillsammans och nu är Sara med när de svenska damerna för första gången deltar i VM i Lacrosse.
  • Skapad: 19 MAR 2013 19:24

Saras huvudsport är fortfarande rugby som hon spelat i 10 år, och sedan 2011 har hon representerat Sverige med landslaget. För tre år sedan började hon med lacrosse och spelar i ett av sveriges tre damlag. Nu är hon en av de 18 som skall åka till Oshawa utanför Toronto under 10-20 juli.

 

Lacrosse är en mycket gammal sport som spelades av de nordamerikanska indianerna. Som modern sport uppstod den i USA och spred sig vidare därifrån. De största länderna inom sporten är Canada och USA. I Sverige är sporten mycket liten, med 150 licensierade spelare, och förbundet har inte möjlighet att stödja spelarnas satsning på VM utan resan bekostas helt av egna medel eller personliga sponsorer.

 

I damernas VM 2013 deltar 19 länder, varav ett är det i andra sammanhang mer okända Haudenosaunee Nation vilket är de iroquesiska indianernas internationellt erkända landslag. Damerna har, som i ishockey, vissa regelskillnader jämfört med herrarna. Till exempel är inga tacklingar eller cross checkings tillåtna, utan den fysiska delen av spelet påminner mer om handboll. De enda skydd de har är tandskydd och ett ansiktskydd.

 

Vi önskar Sara och de andra svenska damerna i truppen lycka till i sommar!

 

*Sara Sundström är längst till höger i bild.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info