Hoppa till sidans innehåll

Holland-Sverige 21-0

03 APR 2010 16:48
Det mer matchvana Holland slog Sverige med 21-0 i den första av två träningsmatcher. Läs rapporten från damernas förbundskapten.
  • Uppdaterad: 04 APR 2010 10:14

Holland-Sverige 21-0

 

Vi spelade mycket bra men det märktes att vi inte är i match form än. Vi var bättre genom hela matchen men Holland utnyttjade våra misstag. Vi dominerade Holland i alla klungor och man såg att de absolut inte ville ha något med det att göra.

Första halvlek började bra med hög press och spel i Hollands 22 i nästan 10 minuter. Vi pressade på bra men lyckades inte helt med det lilla extra. Efter en tids krigande så lyckades Holland ta bollen av oss och ta sig snabbt upp i banan hela vägen ner till vår egna 22 meters linje. Där fick de en väldigt lätt straff som de spelade av snabbt och lyckades avslut på blind sidan.

Vi testade alla de saker som vi ville innan matchen och när vi gjorde det med rätt attityd så funkar det alldeles utmärkt. Vi lyckades producera många snabba bollar och när vi spelade ut dem så fick vi igång vårt spel ordentligt och pressande Holländskorna hårt.

Några spelare som visade vägen var, Ulrika ”Ullis” Hall, Jessica Melin, Sofi Björkman, Anna Larson. ”Matchens spelare” var utan tvekan Elisabeth Ygge efter mycket bra arbete över hela plan så väl löpningar med boll som sina extremt väl tajmade tacklingar. Hon tog ett stort ansvar och visade att hon har ett brett kunnande.

Det som funkade utmärkt var våra klungor, Ullis sparkar som var grymt välplacerade och väl distanserade, vilket även gäller våra maul som gick ca 20-25 meter.

Hollands nr 14 gjorde ett jätte jobb och lyckades med det mesta. Det är en stor och snabb tjej som är mycket rörlig. Hon låg bakom Hollands alla 3 försök. Vi gav henne för mycket utrymme helt enkelt och vi ska se till att stänga ner henne i ett tidigare skede i morgondagen match.

Vi fick inga direkta skador, bara Johanna Norbergs lättare skada som är lite oroande. Vi får se om hon kan delta i dagens träning. Annars inga skador, dock lite möra kroppar efter många tränings pass och en tuff match.

Sverige spelade alla 25 spelare vilket var syftet med matchen. Det var väldigt tryggt att känna att alla spelare som spelade visade att de är bäst i Sverige och förtjänar att bära de svenska färgerna. Vi har i år en jätte stark trupp och ser ljust på framtiden. Vi fick nu reda på vad vi behöver jobba vidare på för att göra ännu bättre ifrån oss.

 

Förbundskapten JONAS AHL

Skribent: Patrice Johansson

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info