Hoppa till sidans innehåll

Dam XV: vinst mot Finland

02 MAJ 2011 20:40
Idag möttes de svenska och finska rugbydamerna för andra gången på drygt en vecka. Denna gång som den andra matchen i årets EM och det märktes att bägge lagen spelat ihop sig sedan sist. Finskorna släpptes dock aldrig in i matchen som slutade 20-0.
  • Uppdaterad: 03 MAJ 2011 11:12

Redan från avspark märktes det att bägge lagen hade fått mer tid tillsammans sedan de möttes senast. Det blev en mycket jämnare och spelmässigt stabilare insats från bägge lagen än under träningsmatchen i Stockholm under påskhelgen.

Svenskorna var extra taggade efter att ha förlorat vad de såg som onödigt stort mot Frankrike. De gick ur hårt och satte två försök redan tidigt i matchen, båda från Rebecka Lundgren. Därefter slet finskorna i försvar och lyckades hålla svenskorna borta från försökslinjen fram till slutminuterna i första halvlek då Sofia Gertz tillvaratog tillfället sedan finskorna slarvat i bollhanteringen. Halvtidsresultatet skrevs 15-0.

I andra halvlek uppstod mer av ett ställningskrig där spelet böljade fram och tillbaka. I slutminuterna började dock svenskorna återigen storspela och parkerade en längre period i finskornas 22-metersområde. Det hela avslutades med ett riktigt lagförsök där Edona Alija var den som satte själva försöket till 20-0 vilket också blev slutresultatet.

Övriga resultat i EM:

Spanien-Frankrike  12-11

England-Holland  36-0

Italien - Ryssland resultatet ännu ej känt

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info