Hoppa till sidans innehåll

Dam XV: det blev sjätte plats i EM

07 MAJ 2011 14:55
Idag spelade Sverige match om femte plats i årets Women’s European Trophy. Motståndet var ärkerivalerna Holland som visade sig vara för starka för det unga laget från Sverige. En kombination av magsjuka i laget och oerfarenhet ledde till svensk förlust i matchen. Holland blev därmed femma i EM och Sverige fick nöja sig med sjätteplats. Sverige 5 – Holland 21 (0-7).
  • Skapad: 07 MAJ 2011 14:55

Första halvlek hade Sverige spelet och pressade Holland hårt. Men efter att ha kämpat med stormvindar tappade spelarna självförtroendet. Trots detta (och gula kort till båda lagen) var det inte förrän matchens sista kvart som Holland drog ifrån med två försök.

 

”Lagets oerfarenhet lyste igenom idag då spelarna tog konstiga beslut och slutade att ta ansvar för bollen. Vi begick för många misstag. Laget spelade stundtals bra, men vi fick inte igång vårt spel” säger förbundskapten Jonas Ahl efter matchen. Både spelare och landslagsledning har lärt sig mycket under EM och laget kommer att fortsätta att bygga för framtiden.

 

Svensk poänggörare:          Katarina Boman, 5p (försök)

 

 

 

 

Tidigare under dagen gjorde Finland och Ryssland upp om sjundeplats. Ryssland vann 22-5 och puttade därmed ned nykomlingarna Finland till sista plats.

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info