Hoppa till sidans innehåll

Dam VII: Tredjeplats i Rugby Rocks

04 JUN 2011 19:37
Svenska damlandslaget i 7-manna imponerade stort på Rugby Rocks i London då de toppade sin grupp genom att vinna samtliga gruppspelsmatcher. Laget gick då vidare till semifinal där de mötte det mycket disciplinerade engelska landslaget. Efter förlust 0-27 i semifinalen blev det en tredjeplats för Sverige.
  • Uppdaterad: 06 JUN 2011 09:07

Sverige inledde turneringen med en stabil seger mot klubblaget Worcester, 19-10. Därefter mötte Sverige klubblaget Richmond 1s, som har många spelare med i den engelska landslagstruppen. Sverige vann även denna, 10-5. Efter att Pirate Ladies dragit sig ur turneringen blev sista gruppspelsmatchen mot Akuma Dragons, som till stora delar består av Wales landslag.  Svenska laget spelade bättre och bättre under dagens gång och kammade hem segern mot Akuma Dragons 19-5.

 

Sverige var då vidare till slutspel där de mötte England (som kommit tvåa i sin grupp efter Wooden Spoon) i semifinal. Dessvärre blev det då en förlust (0-27) och Sverige slutade på tredjeplats. ”England var disciplinerade och hade snabba yttrar, något som vi i dagsläget saknar. De pressade oss vilket ledde till att vi tvekade litegrann – något som de så klart utnyttjade” förklarar förbundskapten Jane Hodson.

 

Jane forstätter: ”Det var ju våra första matcher, vår första turnering, tillsammans. På så vis är vi nöjda med det vi gjort. Laget har kämpat jättebra. Det var underbart att se laginstatsen mot Wales där spelarna gjorde det vi pratat om kring försvaret och kommunikationen. De visade bra energi och disciplin. Vi har sett att vi har en del att jobba på mot lag som England och det kommer vi att göra inför nästa turnering.”

 

Wooden Spoon besegrade England i finalen och vann därmed turneringen.

 

Sveriges resultat och poänggörare

Worcester - Sverige               19 - 10

Kerstin Lövendahl 7p, Ulrika Andersson-Hall 7p, Sofia Gertz 5p

Sverige - Richmond 1s           10 - 5

Ulrika Andersson-Hall 5p, Erika Andersson 5p

Sverige - Akuma Dragons       19 - 5

Sofia Gertz 10p, Ulrika Andersson-Hall 7p, Amanda Sandsborg 2p

England - Sverige (semi)         27 - 0

 

Läs artikeln på scrumqueens.com

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info