Hoppa till sidans innehåll

Dam VII: Ny förbundskapten leder OS-satsningen

18 MAR 2012 17:47
Neil Johnson, som förra säsongen var teknisk rådgivare till damernas sjumannalandslag, har utsetts till ny förbundskapten och kommer nu leda laget i satsningen mot VM 2013 i Moskva och OS 2016 i Rio de Janeiro. Förra förbundskaptenen Jane Hodson fortsätter att arbeta med laget, men i rollen som assisterande tränare.
  • Skapad: 18 MAR 2012 17:47

”Jag vill inte göra en stor grej av att Jane och jag har bytt roller, utan vi kommer att fortsätta att arbeta tillsammans i ett nära samarbete” säger nya förbundskaptenen Neil Johnson. ”Sjumanna är det senaste steget i svensk rugbys evolution och det viktigaste just nu är att damerna kommer igång med elitsatsningen inför OS.”

 

Flera nya talanger upptäcktes på inomhusturneringen Håckes Cup 3-4 mars som nu har bjudits in till årets första träningsläger i Göteborg nästa helg (24-25 mars). Spelarna har också bjudits in till SOK:s fystester för svensk rugbys kravprofil den 29 april. Testerna är obligatoriska för de spelare som satsar på att vara med och kvala till VM 2013. Sedan väntar tävlingar i Frankrike, England och Italien inför sommarens två EM-turneringar.

 

Sverige är rankade nia i Europa och satsar på att förbättra denna placering vid sommarens två EM-turneringar (i Holland och Ryssland).

 

 

Neil Johnson

Neil Johnson är erfaren både som spelare och som tränare. Han har som spelare vunnit två SM-guld med Vänerborgs RK och har coachat i Sverige sedan 1992. Han har tidigare varit förbundskapten för svenska herrlandslaget i 15-mannarugby (fyra år), samt för svenska damlandslaget i 15-mannarugby (2 år, bland annat under VM 1998).

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info