Hoppa till sidans innehåll

DamVII: Niondeplatsen säkrad

18 JUL 2011 09:39
Efter en starkare andradag lyckades tjejerna igår säkra en niondeplats i EM, vilket med största sannolikhet gett dem en plats i nästa års VM-kval. Vinnare i EM blev England som slog Spanien i finalen med 17-7.
  • Skapad: 18 JUL 2011 09:39

Dagen börjades med den sista gruppspelsmatchen, mot Italien. Det svenska laget hade ett bra spel men efter några straffar till Italien tidigt i matchen kom svenskorna inte tillbaks hela vägen, och matchen slutade 10-5 till italienskorna.

Därefter kvarstod cupspel i Bowl-turneringen. Första motståndarna var Finland som spelade en fysisk rugby, men som avverkades med ett effektivt och undvikande sjumannaspel till vinst för Sverige med 24-5.

Finalen i Bowl (match om niondeplatsen) mot Moldavien blev dock en riktig nagelbitare där Sverige tog ledningen från start, men Moldavien följde dem hela vägen till slutresultatet 15-12.

I och med detta har svenskorna med största sannolikhet säkrat en plats i toppturneringen i nästa års VM-kval i Odense i Danmark.

 

Förbundskapten Jane Hodson noterar "Jag hade hjärtat i halsgropen hela sista matchen, med en fantastisk insats med kämpaanda av hela laget." och fortsätter: "Det vi har sett denna helg är att det är väldigt jämnt mellan lagen och att det i slutändan är tillfälligheter och missag som avgör en match. Vi vet nu att vi inte är långt från att slå även de bästa lagen, och får under året jobba vidare för att göra ett bra resultat under VM-kvalet nästa år" 

 

Årets EM-vinnare blev England, följt av Spanien och Holland. Värt att notera är också att Holland i och med tredjeplassen blev rankade som A-nivå av sitt olympiska förbund, och att de därmed i praktiken får möjlighet att bli professionella.

Skribent: Svenska rugbyförbundet

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info