Hoppa till sidans innehåll

Tove Viksten, Sverige XV

15 NOV 2017 19:33
Vi i ledningen är stolta att presentera Tove Viksten som lagets kapten.
  • Uppdaterad: 15 NOV 2017 19:41

Femtomannalaget kommer att ha Tove som huvudkapten och har flertalet andra kaptener som kommer att stötta damerna i deras resa mot 2021.

Då vi har en stor trupp så kommer Tove att ha kaptensbindeln när hon är närvarande. Vi vet att Tove har ett stort kunnande och är en naturlig ledare så väl på som vid sidan av planen. Tove har alla rätta egenskaper för att leda vårt landslag under flertalet år. Hon är en fysisk spelare med både fart och styrka, men framförallt en väldigt bra teknik. Hon är en jobbig spelare att möta som ger allt för laget. Tove är redan nu en dominant och duktig spelare, men vi ser också en stor utvecklingspotential nu när hon tagit klivet över till England och spelar med några av världens bästa spelare i Harlequins. Där får hon möjligheten att träna för några av de bästa tränarna i världen, bl.a. Gary Street som ledde Englands damer till VM guld 2014.

Namn Tove Viksten
Åler: 24 år
Yrke: socialsekreterare
Moderklubb: Norrköpings Rugbyklubb Troján
Nuvarande klubb i Sverige: Linköping RK
Nuvarande rugbyklubb: Harlequins (London, England)
Spelat rugby i: 10 år
Position: Tight head

 

Hur känner du för att bli kapten för det svenska damlandslaget?

Jag är jätteglad över att ha blivit tillfrågad, det är stort att vara kapten och att få göra det för Sverige är en ära. Det ska bli roligt och intressant att se vart det här leder och jag ser fram emot att få börja arbeta aktivt med laget och framtiden

Vad händer för dig nu när säsongen i Sverige är över?

Det närmsta nu är att göra klart 15-manna säsongen i Sverige och sedan flyttar jag till England för att spela för Harlequins. Det är en enorm möjlighet för mig att utvecklas vidare som spelare genom att träna och spela på hög nivå

Landslagsmeriter:

Under tiden har jag fått privilegiet att representera Sverige ett antal gånger för 15-manna, första gången 2008 som ungdom och senaste gången 2013.

Bästa rugbyminnet?

Jag tycker att det är svårt att välja ett minne, jag älskar den här idrotten och vad den har gjort för mig. Första gången jag startade i seniorlandslaget var såklart väldigt stort. Samtidigt har jag varit priviligierad nog att få göra mycket roliga saker med fantastiskt duktiga spelare och tränare under alla mina år.

Regarding Tove, we have been extremely impressed with her professional outlook to the game, her work ethic and her leadership. She is a great team player and settled in incredibly quickly even though in her first week at harlequins, she played against Scotland on her second day and at the stoop on her fourth. She is improving week on week and had a very dominant screen performance last Saturday. We are really hoping we can keep helping to improve her both for Harlequins and Sweden

Gary Street
Head coach Harlequins and former head coach England Ladies.

 

På torsdag 16-november så åker vi till London för att spela en träningsmatch emot British Police WRFC. Det är flertalet förändringar i truppen sedan vi var i Finland. Då vi har en stor trupp så vill vi fortsätta ge fler spelare chansen och testa olika kombinationer samt arbeta vidare på en ny spelidé. Denna match är årets sista.

Matchen spelas på Imber Court, East Molesey (London) Kl 17:00

Jonas Ahl

Förbundskapten

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info