Hoppa till sidans innehåll

Sverige sprang ifrån Moldavien

22 OKT 2018 22:25
Efter en inledadende halvlek med tät rugby och mycket misstag så kom Sverige igång rejält i andra halvlek.
  • Uppdaterad: 22 OKT 2018 22:25

Den andra landskampen som genomfördes på Bollspelaren kan räknas som den mest målrika, den i fjol mot Ungern var ju en lite tätare historia.

Sverige ledde "bara" med 17-3 i halvtid fast man hade haft ett rejält övertag främst i det fasta spelet där Moldaviens klunga trycktes bort enkelt och inkasten dominerades totalt men mycket misstag gjorde att spelet inte kom igång. I andra halvlek lossna det rejält när försök efter försök sprangs in mot ett uttröttat Moldavien. Det svenska försvarades prövades dock hårt i slutet men man gav inte vika utan endast de två straffarna i närheten av stolparna tilläts komma upp på resultattavlan. Totalt 12 försök i denna match gav 80 - 6 i slutresultat vilket måste bara ett svenskt rekord.

Ni som inte såg matchen på plats eller via NT.se kan se målskörden på RE.Tv via denna LÄNK

Lasse Jansson som är från Stigtomta kallar sig för Fotbollslasse när han bloggar men har blivit ett bekant ansikte i Norrköping i samband med rugbyarrangemang.

Ni kan även hitta Lasses blogg HÄR

Närmast är det möte mot Luxemburg borta 3/11 vilket lär bli en tuffare match. Luxemburg spelade förra helgen mot Ukraina borta och verkar gett Ukrainarna en hård match som slutade 24-13. Även denna finns att se på RE.Tv

Lite kul är det att se tabellen på RE med Sverige i topp.

 

Tack till Tomas Berg för bra foton, bl.a. det som är överst.

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info