Hoppa till sidans innehåll

Sverige DXV mot nya mål

26 OKT 2017 10:55
Grattis till de tjejer som blivit uttagna till Englandstouren!
  • Skapad: 26 OKT 2017 10:55

Efter en lyckad uppstart och landskamp mot Finland är det nu dags för en andra landslagsuttagning.

Vi vill börja med att tacka alla som var med i Finland för engagemang, professionalism, vilja och mycket glädje. Ni var med och skapade en oförglömlig helg med så mycket positivt som vi tar med oss i fortsättningen. 20 stycken spelare som fick göra sin 15-manna landslagsdebut. Så många debutanter har vi aldrig tidigare haft i en och samma match!

Ännu en gång, stort tack till alla!

Vi har ett stort spelarunderlag som utgör vår ”grundtrupp”  och utifrån denna  har vi nu tagit ut 23-mannatruppen som åker med till England.

Truppen, se nedan, består av många nya spelare men också flera välbekanta ansikten.

Den 16 november åker denna trupp till London, England för att möta British Police fredagen 17 november. Matchen klassificeras inte som en landskamp utan är en träningsmatch.

Vi har i landslaget börjat introducera en ny modern spelidé och vi ser verkligen fram emot denna match för att fortsätta utveckla vårt spel .  Vi kommer under touren testa flera spelare och se på hur man anpassar sig till varandra och stöttar varandra. Vi kommer även testa ett nytt tänk under lördagen (dag 3). Efter att vi gjort en videoanalys kommer vi träna i olika gruppkonstellationer för skills. Allt är för att stärka upp individerna i truppen och för att ge spelarna en egen plan med möjliga utvecklingsområden samt övningar att arbeta vidare med under vintern.

I slutändan syftar detta till utveckla vår spelidé och stärka vårt långsiktiga tänk för landslaget och framtiden. Vi har flertalet duktiga och erfarna tränare som kommer in endast för att delta i detta arbete. De kommer också att arbeta för att skapa en så bra lärmiljö som möjligt och för att se till så att spelarna kan mötas och utvecklas utifrån sina behov och kunskaper.

Vi har stora förhoppningar att även denna tour kommer bli lyckad, full av mycket bra rugby och positiva upplevelser.

Mvh Jonas Ahl

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info