Hoppa till sidans innehåll

Rapport JV från Yorkshire

01 MAJ 2018 21:05
En liten sammanfattning av Junior Vikings tour till England rapporterad av Jhonny Engström.
  • Skapad: 01 MAJ 2018 21:05

Junior Vikings spelade första matchen mot Yorkshire Carnagies Barbarians U17 och svenskarna lyckades trycka in 6 försök mot engelsmännens 5. Slutsiffror blev dock till fördel 32-33 då värdarna förvaltade sparkarna bättre. De engelska spelarna upplevde vad de kallade för "shell shock" över vikingarnas fysiska spel och aggressiva ruckande och mycket häftig rugby bjöds på från båda hållen. Stort tack till Selby RFC som stod för fantastisk plan och runtomkringarbete.

På lördagen blev vi inbjudna att se på en championshipmatch mellan Yorkshire Carnegies och London Scottish som slutade med vinst för Yorkshire. En trevlig dag med återhämtning och många trevliga stunder och bra häng. Gruppen kom varandra närmare och vi såg fram mot matchen mot Yorkshire Carnegies Barbarians.

På söndagen blev det en tuff match mot Yorkshire Carnegies Barbarians U18 med slutresultat 22-5 för hemmalaget. Tuff och hård rugby med lite för många bollar som inte vårdades i kontaktsituationer som motståndarna kunde utnyttja. Våra pojkar stod på sig och lyckades till slut hitta rätt i spelet och slutade med fanan i topp.

En fantastiskt utvecklande tour för Sweden Academy. Yorkshire Carnegies, White Rose Rugby och RFU har varit fantastiska värdar och som också har uppskattat våra grabbars insats enormt. I publiken hade vi även Chris Green, pappa till förre Svenska u18-spelaren Max Green som sedan gick vidare och spelade för England U20 där de vann World Cup och nu spelar i Bath som proffs, som tyckte det var otroligt kul att se utvecklingen i det svenska laget.

Heja Sverige! 

//Jhonny Engström 

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info