Hoppa till sidans innehåll

P18 Sevens: Snart premiär i Ungern

16 SEP 2016 15:13
På lördag är det premiär för vårt allra senaste senaste landslag: P18 Rugby Sevens som kommer att delta i Rugby Europe Sevens U18 Trophy.
  • Uppdaterad: 28 OKT 2016 12:40

U18 Logga

Detta är första gången ett europamästerskap i Rugby Sevens arrangeras för Pojkar U18 i Rugby Europes regi och Sverige deltar naturligtvis. 

Igår (torsdag) reste den svenska truppen ner till Esztergom i Ungern och landande säkert. Idag gör laget sina sista förberedelser med träning och genomgångar. Det har varit några nervösa dagar för landslagsledningen bestående av Ross Watson (Lund) och David Hanley (Karlstad) då ett par av spelarna deltog i helgens slutspelsmatcher. Det blev en nervös väntan, men alla uttagna spelare är hela och i god form för turneringen. 

-  Det är svårt att sätta resultatmål med tanke på att det är vårt debut i U18-EM i Rugby Sevens, men vi har vissa prestationsmål i både anfall och försvar utifrån vår spelidé och har jobbat hårt tillsammans med spelare kring deras förståelse för sina individuella roller i anfall och försvar.  Första matchen mot Ukraina kommer att ge oss en bra bild av vad som är möjligt under helgen, säger David Hanley. 

I Sveriges grupp (pool B) återfinns förutom Sverige och Ukraina även Lituaen och Slovakien. Övriga deltagande länder är:

Pool A
Lettland
Monaco
Slovenien
Bulgarien

Pool B
Litauen
Ukraina
Sverige
Slovakien

Pool C
Danmark
Ungern
Andorra
Schweiz

Klockan 11:36 på lördag spelar Sverige sin första match och hela turneringen ser ni naturligtvis på http://www.rugbyeurope.tv

U18 Trupp

Skribent: Per Gjörloff
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info