Hoppa till sidans innehåll

P18 Sevens: Att förlora ett guld eller att vinna ett silver?

19 SEP 2016 11:10
Dag 2 av Rugby Europe Sevens U18 Men's Trophy bjöd på en magnifik uppvisning av det svenska P18-landslaget som räckte ända fram till final mot Litauen.
  • Skapad: 19 SEP 2016 11:10

Lagbild

Två meningar; att förlora ett guld eller att vinna ett silver. Innebörden är densamma, men betydelsen helt olika. Att förlora betyder att man förväntad vinna. På ett helt nybildat landslag i en helt ny turnering fanns naturligtvis inte förväntningar, andra än de målbilder som laget och dess stab själva satt upp. 

Dagen inleddes med kvartsfinal mot Bulgarien. Avgörande för den matchen var om P18 skulle ta sig till A- eller B-slutspel, eller Cup eller Plate på rugbyspråk. Att Sverige, obesegrade dag 1, hade favoritskapet i matchen var den nog inga delade meningar om, men även dessa matcher ska vinnas. Och det gjorde man. Med 38-0. En fantastisk laginsats som renderade en plats i A-slutspelet. Väl där ställdes man mot Schweiz som också besegrades, denna gång med 26-0. Sverige hade då inte släppt in ett enda poäng hittills under dag 2 och finalplatsen bokades. Efter att den andra semifinalen spelats klart stid det klart att man återigen skulle ställas mot Lituaen, som man dagen innan i sista minuten besegrat med 14-7. Således bokat för en mycket tuff final. Själva finalen började tungt för Sverige som låg under med 19-0 i halvlek. I ett sådant skede fanns bara alternativet att resa sig, vilket man gjorde i den andra halvleken och utjämnade till 19-19 vid matchens sista minut. Litauen kunde dock snappa åt sig bollen och när matchuret gott och väl passerat tjugo minuter ocks vinna matchen med 24-19. 

För oss är det glasklart att P18 vunnit ett silver och därmed gjort sig själva, sina coacher och hela svensk rugby mycket stolta. 

Under måndagen väntade reception hos den svenska ambassaden där man också fick möjlighet att visa upp en ställklunga för ambassadören. 

Till sist vill vi tacka för all uppmärksamhet och glada tillrop på sociala medier! 

Skribent: Per Gjörloff
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info