Hoppa till sidans innehåll

Junior Vikings på västfronten

20 OKT 2017 21:05
FK för Junior Vikings, Andy Stewart, skriver om DHL Baltic Tour till Wales
  • Uppdaterad: 20 OKT 2017 21:08

Med bas på Celtic Camping i det vackra Pembrokeshire vid kusten av Wales var det Svenska P18-landslaget lyckligt lottade att få ta del och njuta av den underbara Walesiska gästvänligheten och möta det lokala rugbysamhället.

 Först och främst vill vi tacka ST Davids RFC för att vi fick utnyttja deras underbara klungmaskin plan i förberedelser för våra matcher.

 Första matchen – Sir Thomas Picton School med en fantastisk public på över 500 studerande och lärare. En hård och enormt fysisk möte där hemmalaget vann med 10-0 (7-0) där 4 Svenska försök dömdes bort med varierande orsaker av den lokala Walesiska domaren ! Med det sagt – grabbarna log från öra till öra efteråt i omklädningsrummet när de firade att de spelat sin första match i Wales.

 

Detta var första gången den här sammansättningen av grabbar spelade tillsammans och det märktes i samspelet mellan forwards och backar. På lagmötet dagen efter matchen var grabbarna ärliga nog att förstå att de hade tappat möjligheten att vinna och att de behövde bli bättre i deras kommunikation och träffsäkerhet.

 

För att återställa kropp och knopp gav sig laget ut på en kustpromenad bland klippor och sälar och passade även på att ta ett dopp i det härliga havet – ett bra sätt att återhämta sig på inför kommande match.

 

Match 2 – Haverfordwest U19 visade sig vara prövningen vi behövde för att svetsa samman det Svenska laget. En Wealsisk trupp med lokala, regionala och landslagsspelande U18-grabbar + 4 regionala U19-spelare. Ett hårt motstånd för Junior Vikings.

 

I skenet av strålkastarna lyckades Junior Vikings höja spelkvaliten ordentligt och det som hade pratats om under spelarmötet lyste igenom på planen. Första halvleken bestod av stenhårt försvarsarbete av Svenskarna då Wealsarna körde på hårt inne på den Svenska planhalvan. Tack vare fantastiska insatser i försvarstacklingarna och stenhårda counterrucks lyckades Svenskarna störa motståndets snabba spelstil och höll oss kvar i matchen. Andra halvlek var motsatsen då de Svenska självförtroendet steg och samarbetet mellan backar och forwards lyckades pressa tillbaka Walesarna under långa stunder av matchen. Trots att vi saknade sista delen av spetsen i anfallet och inte fick in några försök reflekterar resultatet 0-0 matchen väldigt väl. En jämn och benhård kamp där inget av lagen vek ner sig – en tuff och ärlig fight med bra domare och ett ovanligt resultat är något vi stolt kan gå vidare från.

 

Att spela jämnt i klungan, maulandet och kontaktsituationer fick många att lyfta på ögonbrynern och genererade många positiva kommentarer och reaktioner från de lokala och duktiga rugbykännarna.

 

Colin, ordförande för St. Davids RFC

 

”Jag är förtjust över att grabbarna höll Haverfordwest på en nolla – en bra prestation!!

Utvecklingen av unga spelare i vår fantastiska sport är av största vikt.

Var snäll och förmedla min glädje att laget presterade bra och uppenbarligen utvecklades under er tid i Wales!”

 

Vi har lyckliga och nöjda spelare som alla får med sig härliga minnen från denna resa. Från alla involverade i Junior Vikings vill vi tacka vår sponsor DHL och alla som har gett laget support här i Sverige och våra vänner i Wales för att ni har gjort denna fantastiska rugbyupplevelse möjlig.

 

-----------

 

Thanks

Andy

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info