Hoppa till sidans innehåll

Herr XV: Vinst i Luxemburg

05 NOV 2016 20:59
Sveriges herrlandslag kunde på ett regnigt och lerigt Stade Josy Barthel i Luxemburg vinna sin första borta i Rugby Europe Men's Conference 1 med 19-0.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2016 04:57

Sverige öppnade piggt, trots en tung och regnsjuk gräsmatta, där man redan i sjätte matchminuten gjorde matchens första försök genom den nye kaptenen James Darbyshire (Exiles) och drygade senare ut ledningen till 10-0 genom Göteborg RFs Henning Ekstrand. Ett försök som också konverterades av Exiles Neill Erasmus till 12-0. 

Efter denna intensiva matchinledning sjönk tempot i matchen avsevärt, vilket är Luxemburg stora styrka. Dock höll det svenska försvaret tätt, både genom egna effektiva tacklingar och genom press skapa oforcerade misstag hos motståndarna. 

Sverige skulle dock komma tillbaka i sitt normalt sett högre matchtempo och lade också ett fint försök i den 27:e matchminuten av Södertäljes Fredrik Enstad, som även det konverterades av Erasmus till en ledning med 19-0. Ett resultat som höll sig halvleken ut.

Andra halvleken inleddes i ett betydligt lägre tempo än den första. Planens kvalitet och matchbollarna som blev såphala gjorde att Sverige inte kunde anfalla med sin backlinje med samma effektivitet. Enköpings Tim Johansson gjorde dock några fina kombinationer med sina forna lagkamrat Robin Fransson (Exiles), något om de är vana att göra från Sveriges Rugby Sevenslandslag, men desperation från det luxemburgiska försvaret och tappad boll i sista fasen, gjorde att poängen uteblev i andra halvlek. 

Slutresultatet skrevs slutligen till 19-0 i Sveriges favör.

Poäng:
Darbyshire (5p), Ekstrand (5p), Enstad (5p), Erasmus (4p)

Matchen kan ses i repris på följande länk

Förbundskapten Kanogo Njuru kommenterar:
"Fantastiskt kul att se vårt landslag äntligen vinna en landskamp, och med 5 debutanter i truppen.
Behållningen i dagens kamp var våra forwards som outtröttligt skapade en fin anfallsplattform i det öppna spelet, trots brister i de fasta situationerna.
Vårt försvarsarbete var tryggt och bara hotat vid ett tillfälle.
Ineffektivt anfall i grön zon och tekniska fel i kombination med Luxemburgs fina försvarsarbete hindrade oss från att utöka den ledning vi etablerat i första halvlek.
På det stora hela är vi väldigt nöjda med resultatet och kommer framöver jobba på att höja prestationsnivån ytterligare utifrån dagens."

Skribent: Per Gjörloff
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info