Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Herr 7's till Prag

30 JUN 2016 19:05
Sveriges 7's-herrar är nu på väg till Prag för den andra och sista omgången i Rugby Europe Sevens Men's Trophy. Målet är självklart att upprepa bedriften att ta sig till final och där också triumfera.
  • Skapad: 30 JUN 2016 19:05

Truppen har genomgått vissa förändringar gentemot förra omgången i Malmö. In kommer ERK-fostrade Tim Johansson som i år är tillbaka i sin moderförening samt Stockholm Exiles RFC Daniel Nissila. De är med andra ord ett mycket starkt lag som mönstrats av förbundskaptenen Massey Tuhakairaina och hans assisterande tränare Neil Johnson. Ny i staben är fysion Nicky Dunn som kommer att se till att alla spelare kan prestera på sitt absoluta maximum. Kaptensbindeln axlas även denna gång av Exiles Ian Gowland. 

Laget genomförde igår en mycket bra träning på Bosön i Stockholm, vilket lovar en härlig, sevärd och inte minst vinnande Sevens, som ju iår gör OS-premiär. Målet för för denna turnering är självklart; vinna finalen och gå upp i Sevens finrum: Grand Prix och visst har man skapat sig slagläge. Irland, förra omgångens finalmotståndare har spelat en kvalturnering till OS mellan Men's Trophy där man precis missade OS-kvalet (som istället vanns av Spanien). Det kan både vara en fördel för Sverige, men det kan också vara ett mycket revanschssuget Irland som kommer till Prag. På lördag vet vi. Det vi vet säkert är att den truppen som nu har tagits ut är det bästa vi kan mönstra 2016.

I Sveriges grupp spelar även Lettland, Slovenien och Rumänien, där förmodligen de sistnämnda är det starkaste motståndet. Sverige slog dock Rumänien i både gruppspel och finalspel förra omgången och bör därför ses som favorit att vinna gruppen och därmed få bästa seedningen i söndagens finalspel. 

 

Ian Gowland (kapten) Stockholm Exiles RFC
Matthew Mitchell Stockholm Exiles RFC
Dustin Eaton Stockholm Exiles RFC
Richard Nunstedt Vänersborg RK
Robin Fransson Stockholm Exiles RFC
Daniel Nissila Stockholm Exiles RFC
Oliver Callaghan Amstelveense RC (NL)
Sami Paulsson Norrköpings RK Troján
Sean Burke Stockholm Exiles RFC
Neill Erasmus Stockholm Exiles RFC
Andrew Kalén Daish Old Albanians RFC (UK)
Tim Johansson Enköpings RK
   
Förbundskapten Massey Tuhakairaina
Ass. Förbundskapten Neil Johnson
Fysio Nicky Dunn
Manager Anders Svärd

 

Lördagens TV-tider på Rugby Europes TV-sida:

10:44 v. Slovenien
13:29 v. Lettland
16:14 v. Rumänien

Skribent: Per Gjörloff
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info