Hoppa till sidans innehåll

FK och kapten kommenterar förlusten mot Luxemburg

04 NOV 2019 11:50
Vi fick en kort intervju med förbundskapten Kanogo Njuru och kapten Conor Murphy efter att Sverige förlorat mot Luxemburg 0-13 på ett mycket blött och lerigt Malmö Stadion.
  • Skapad: 04 NOV 2019 11:50

Sverige 0 - Luxemburg 13 (0-3)

F: FK Kanogo Njuru och lagkapten Conor Murphy, första förlusten mot Luxemburg, vad gick fel idag, Kanogo?
S: Luxemburg spelade bra idag och hade en bättre spelidé och utnyttjade våra misstag. Vi lyckades inte leva upp till vår med det rådande underlaget, de spelade smartare helt enkelt.

F: Kunde detta undvikas?
S: Vi försökte förändra under matchens gång och kom bra in i matchen de sista 10 i första halvlek och spelade upp oss men de fick övertaget igen vilket vi inte kunde svara på.

F: Vad ser du som positivt idag?
S: Vi hade ett riktigt stark försvar trots den hårda press de hade i stora delar av matchen och lyckades komma igenom på de enskilda misstag vi gjorde. Att tänka på är att vi har fått många återbud bla pga skador så vi har fått jobba med att lotsa in många nya spelare på kort varsel.

Något att tillägga Conor?
S: Vi kunde inte utnyttja våra chanser, bl.a. en missad straffspark och en halvmeter kort från att göra ett försök hade definitivt vänt på matchen.

Tack så mycket Kanogo och Conor.

Jag ställde även frågan till Luxemburgs manager Chris Ellis som nämnde en tresiffrig förlust bak i tiden mot Sverige. Chris svarade att Lux hade en spelidé att hålla det enkelt och gjorde färre misstag vilket gav segern.

Nu väntar en gemensam bankett med alla fyra lagen.


E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info