Hoppa till sidans innehåll

F18: Swedish Girls grupptrea efter dag 1

24 MAR 2017 22:55
Trots ett bra avslut på dagen kunde Swedish Girls, det svenska F18 utvecklingslandslaget, inte ta sig vidare till semifinal i Rosslyn Park Sevens School's tournaments elitdivision där Loughborough College knep den sista platsen.
  • Skapad: 24 MAR 2017 22:55

Dagen inleddes med att ställas mot Loughborough College och redan första minuten fick Stina Marberg (KSIF/Wexiö RK) gå av med befarat benbrott, som dock visade sig vara en stukning. Det svenska spelet var lite oorganiserat till en början och Loughborough kunde få in ett par försök, då framförallt det svenska försvaret inte riktigt kommit igång. Slutresultat 31-7. Mot anrika rugbyskolan Hartpury College, som förmodligen är det starkaste engelska skollaget med idel landslagslagsspelare på junior- och seniornivå, kom spelet igång bättre och de unga svnskorna stod upp bra, även om Hartpury College kunde vinna med 41-0 så fanns mycket positivt att hämta från denna match. Mot Brockenhurst College gick det betydligt bättre och stärkta av sin prestation kunde Sverige vinna med 17-0 och säkra tredjeplatsen i gruppen. Minnona Nunstedt (Vänersborg RK) svarade där för två försök, och sin klubbkamrat Hanna Borgemyr svarade för ett försök medan ytterligare en klubbkamrat Lynnia Tatu-Robertsson svarade för tre målsparkar. Ett triumvirat av Vänersborg RK således.

Dagen avslutades med en träningsmatch i syfte att få ut det yttersta av förberedelser. Exeter College stod för motståndet och i denna match var det inget snack om saken och svenskorna tog hem det med 33-19 där Minnona svarade för ett hattrick samt till och med en målspark i protokollet.

Nu väntar vila för tjejerna innan påsklägret och därefter Amsterdam Sevens.

Skribent: Per Gjörloff
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info