Hoppa till sidans innehåll

Ukraina 23- Sverige 14

19 MAJ 2019 16:29
Ukraina vinner matchen och går vidare till Trophy.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2019 16:29

Sverige inledde matchen med flertal misstag som ledde tills straffar och som gjorde att Ukraina kunde dominera från start och gå till 6 - 0 ledning.  P.g.a. en smäll på höften fick Theodor Karlsson kliva av och ersattes av Erik Sjöbäck i 13:e minuten.

Sverige kom dock tillbaka och kunde genom ett kvickt försök av Fredrik Enstad och efterföljande bosnusspark av Conor Murphy ta ledningen  6 - 7. Tyvärr fick vi åter tryck på oss av det tunga ukrainska anfallet vilket resulterade i ett gult kort och därefter dessvärre även ett strafförsök i 31:a minuten vilket gav halvtidsresultatet 13 - 7. I halvtid fick Christopher Nilserius kliva och och ersattes av Pontus Assarsson.

Sverige kom igen i andra och fick till ett bra mobilt spel och efter ett svenskt  inskast kunde Giga Khanishvili trycka in ytterligare 5 poäng och även här var Conor Murphy bekväm med sparken vilket gjorde att Sverige gick till ledning 13 -14.  Sverige bytte sedan in Armir Kozhani för Janne Johansson i 48:e minuten och Henrik Ek fick ersättas av Oscar Larsson i 59:e.

Tyvärr lyckades inte Sverige bra med de fasta situationerna och efter slarv med flera inskast och en straffspark gjorde Ukraina både 18 - 14 och 23 - 14. Sverige försökte få ytterliga 3 poäng på tavlan då vi fick straffar mellan 10 och halva men ingen av sparkarna sattes tyvärr. På slutet hade vi bra press men åter slarvades det bort och vid en sista straff på övertid valde man ta en klunga vilken trycktes bort av Ukraina trots att vi hade haft stabila klungor under andra halvlek och poängen uteblev. Fredrik Enstad ersattes av Jack Duffy de sista 6 minuterna.

Slutresultatet 23 - 14 gör att Ukraina går vidare till Trophy och Sverige möter Tjeckien, Luxemburg, Ungern och Lettland i kommande års Conference 1 North vilket känns som en intressant grupp, specielt då Ukraina känns som en ostabil värdnation för landskamper.

Jag vill tacka laget och lagledningen för en säsong där flertal mål uppnåddes och ser fram mot beskedet från RE i juni då vi får veta vilka två matcher som spelas i höst och fram till någon gång i oktober då kick off sker i första matchen finns jobb att göra för att finslipa lagspelet.

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info