Hoppa till sidans innehåll

UKR 29 -SWE 8

29 OKT 2017 13:32
Anna-Lena Swartz ger sin syn på matchen.
  • Skapad: 29 OKT 2017 13:32

Sverige har mött Ukraina 4 gånger tidigare och landslagsledningen; Kanogo Njuru, Neil Johnson och Éamonn McCallion har förberett denna match väl i sina analyser och hart gjort en del taktiska ändringar i sitt spel efter matchen mot Ungern. Detta visade sig fungera väl mot Ukraina som spelar väldigt tuff fysisk ”up front direct ” rugby. Sverige stod upp bra och Ukraina fick slita hårt för sina poäng.

Éamonn har gjort ett makalöst bra arbete med klungan, våra egna fast situationer vanns, utnyttjade Jan-Olof Johanssons fina teknik som kratsare och inkastare.  Skicklig spelare som visar fin teknik vid fasta situationer och i det öppna spelet en hård bollbärare som kommer över tacklingslinjen och gain line och framförallt visar hur han försvarar försökslinjen i slutet av första halvlek. Robert Persson hade en väldigt bra match och kontrollerade spelet väl och klungan gav honom möjligheten att utnyttja sin box kicking. Där för övrigt en av hans box kickar i början av andra halvlek redan nämnd spelare Johansson var nummer två upp på Ukrainas sida för att sätta press. Väldigt imponerande arbete.

Första halvlek spelade Sverige ganska tight spel leddes bra av Robert Persson och Sverige fick till flera faser. Att spela Richard Nunstedt som fly-half är klokt då han själv är ett konstant hot framåt med sitt fotarbete och spelfördelar bra. (Se bara hur försöket kom till, reds. anm.)

Andra halvlek startar i extremt högt temp och Sverige har igen anpassat sitt spel och ändrar sin taktik till snabbare och mer offload-spel och mer kickar. Analysera och förändra spelide är TA Neil Johnsons största styrka och jag hoppas att ledningen trots resultatet är nöjd med denna insats.

Sammanfattning:

Klungans insats var heroisk. 1:a fems arbete i fasta situationer och öppet spel var imponerande. 3:e ledet hårt arbetande med tacklingar över hela planen. Bra press i försvar som tvingade Ukraina att kicka eller tappade bollen framåt.

Robert Perssons som 9:a var magnifik i hur han styrde spelet och med hans box kickar. Flera fina anfallstrukturer i backlinjen som med fortsatt träning och matchning med dessa spelare kommer timingen att sitta. Debutant på fullback, Christopher Andréasson, gjorde en bra match och det var en klar förbättring från Ungern för back three hur de löste kickar mot dem.

Det var flera krigare där ute och jag vill lyfta fram Erik Arvidsson som hade ännu en väldigt bra match med flera stora tacklingar och bar boll bra, Theo Karlsson förs sitt hårda spel, Janne Johansson och Robert Persson var båda magnifika i teknik och spelförståelse.

Störst av alla idag var Anders Nilsson, konstant kommer han över gain line, han har flera stora tacklingar och att få ut bollar från en klunga som går bakåt och lyckas sätta upp den över gain line är världsklass. Han leder laget på planen väl.

En förlust för Sverige resultatmässigt men taktiskt och spelmässigt ett steg framåt.

Ukraina vann matchen tack vare sina hårdare löpare och förmåga att behålla bollen. Sverige stod upp bra men de lyckades nöta sönder försvaret och deras fysik tog ut sin rätt. Deras utveckling är också fin med tanke på hur de spelade mot tex Holland 2016.

Glädjande även att se Julian Bevan som AR på sidlinjen.

 

//Anna-Lena Swartz

Skribent: Pasi Niemelä
E-post: This is a mailto link

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info