Hoppa till sidans innehåll

U21 till EM i Spanien 2-10/5

22 MAR 2009 20:12
Svensk rugby har fått en fantasktisk möjlighet att utvecklas efter att vi har inbjudits till U21 EM i Madrid, sedan Belgien dragit sig ur. Turneringen börjar för Sveriges del söndagen den 3/5 mot fjolårets mästare Rumänien.
  • Skapad: 22 MAR 2009 20:12

Efter att Belgien dragit sig ut turineringen kom frågan från FIRA, ifall inte Sverige kunde delta istället. Efter att ha bekräftat att det till stor del bekostas av FIRA och arrangörerna Spanien, har vi kunnat tacka ja.

"Det här är en fantastiskt möjlighet för våra spelare att få möta högkvalitativt motstånd. Inom svensk rugby behöver vi spela dessa utmanande matcher ifall vi är seriösa i att vilja utveckla oss och våra spelare. Det är också en stor ära att FIRA bad oss att delta" säger SRF utvecklingsansvarige, Chris Sigsworth.

U21 EM vanns förra året av Rumänien och i år är det enbart iriktat mot utsedda utvecklingsnationer. Detta placerar Sverige i samma grupp som Georgien, Tyskland, Spanien, Portugal och Ukraina. Sveriges första match i turneringen spelas söndagen den 3/5 mot Rumänien. Det är ett stort steg framåt för laget som förra året vamm De skandinaviska U20 mästerskapen.

Som förberedelse för mästerskapen samlar tränarna Bill Denham Smith och Hans Austa, spelarna för en uttagning i Jönköping den 19e april. (klubbarna mar kontaktats via SRF utvecklingsansvarig)

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info