Hoppa till sidans innehåll

U18: förlust mot Tjeckien trots förbättrat spel

26 MAR 2013 21:47
U18-landslaget inledde dagens match mot Tjeckien med en stark period spel som dessvärre inte räckte till när spelet saktade ned i andra halvlek, något som inte passade det svenska lagets spelsätt. Tjeckien vann 28-8 (10-8).
  • Skapad: 26 MAR 2013 21:47

Laget hade jobbat hårt på matchanalys och träning inför Tjeckienmatchen. Spelare och landslagsledning hade högt förtroende för Sveriges chanser. Matchens första 20 minuter spelades helt enligt svensk spelplan och resulterade i ett försök.

 

- Vi hade majoriteten av bollinnehavet i första halvlek och borde ha gjort fler poäng, säger förbundskapten David Hanley. Spelet saktade ned i andra halvlek, vilket inte passade oss. Vi gjorde för många misstag och gav bort för många straffar. Men jag tycker inte att slutresultatet riktigt reflekterar matchen - det var ett stort kliv upp för oss sedan Spanienmatchen.

 

Det har hittills varit ett tufft VM för den unga svenska truppen. De flesta andra lagen i turneringen består av trupper med spelare i sista säsongen som U18. Sverige försöker satsa mer långsiktigt, med ett tiotal spelare som även kommer vara spelbara i åldersklassen nästa år.

 

På fredag möter Sverige Belgien i matchen som kommer avgöra vilket lag som blir kvar i Division A och vilket lag som blir nedflyttat till nästa år.

 

Tjeckien - Sverige     28 - 8 (10 - 8)

Svenska poänggörare: Liam Jardine 5p, Max Mård 3p

Skribent: Jennifer Sundqvist

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info