Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Irland

20 JAN 2012 15:04
Det svenska U18 laget var i helgen i Cork, Irland för träningsmatcher inför EM längre fram i vår. Laget, bestående av 26 spelare, åkte dit med målet att fortsätta på det motto gruppen kommit överens om under förra året, det vill säga att chocka Europa. Och visst lyckades det. Med resultat som 20-20 mot Munsters utvecklingslag och en 27-10 vinst mot Old Christians U17 lag imponerade laget på en av de större rugbynationerna.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2012 15:14

Första matchen som spelades var dock mot CBC, ett skollag som varit ett av Irlands bästa under många år. Det blev en match där våra svenska krigare inte riktigt orkade hela vägen. En anledning till detta kan vara det faktum att laget kom till Cork klockan 03.00 på söndagsnatten. Men utan att gnälla ställde laget upp vid lunchtid timmarna efter ankomsten och ledde faktiskt matchen i halvtid. Slutresultatet skrevs dock till 17-3 till hemmalaget och förbundskapten David Hanley valde att lufta alla spelare i truppen, inklusive de två ”lärlingar” som tagits med i truppen – Henrik Ek och Max Green. Henrik och Max, båda 15 år gamla, visade ingen respekt och tog för sig bra ute på planen. Sveriges poäng mot CBC gjordes av Jack Tatu.

U18 laget är ett mycket ambitiöst lag, både på och utanför planen. Detta visade grabbarna inte minst på onsdagskvällen då Munsters utvecklingslag stod för motståndet inför en storpublik. Irländarna, som innan matchen trodde att det skulle bli en promenadseger, blev ordentligt chockade när Oskar Lechner tidigt kunde göra ett fantastiskt försök. När Munster sedan kvitterade - och gick förbi - var det inte många som trodde att Sverige skulle komma tillbaka. Men genom en god moral och starkt pådrivna av lagets kapten Leo Mossberg lyckades Sverige kvittera med bara minuten kvar. Försöket gjordes av Simon Pierce och betydde 20 lika, vilket sedan stod sig tiden ut. Kvällen spenderades tillsammans med motståndarna med middag, utdelning av priser och tal. Poänggörare i matchen: Oskar Lechner (5), Simon Pierce (5), Jack Tatu (10).

Sista matchen spelades ute på landet inför en ny storpublik och präglades av stark vind och många misstag. Sverige visade verkligen klass då laget lyckades kontrollera och vinna matchen trots att det inte presterades på topp. Det var en match där det tydligt märktes att laget varit aktiv under en veckas tid - det var många trötta ben. Men efter matchen fick spelarna ordentligt med ny energi då laget fick beröm och uppskattning av lokala tjejer på plats. Sverige poäng i matchen gjordes av Elias Köhler (10), Oliver Sharp (5), Oskar Lechner (5), Henrik Ek (5) och Jack Tatu (2).

Dagarna mellan matcherna ägnades åt sociala aktiviteter såsom en tipsrunda på staden, roliga påhitt och gruppövningar och en kväll på laserdoome. I övrigt handlade fritiden om läxläsning och vila. Sista kvällen valde dock laget att ta det lugnt för att vara pigga inför hemresan. Ledarstaben kring laget var mycket nöjda med touren och ser fram emot EM, som i år kommer att spelas i Madrid. Detta lag har alla möjligheter att lyckas under mästerskapet som inleds med en tuff match mot Rumänien den 31 Mars.

Tillsammans mot EM 2012!

Truppen på Irland:

Osvald Levin, Elias Köhler, Daniel Jansson, Gustav Lindblom, Adam Makhti, Torgils Roth, Jonathan Svensson, Oskar Boström, Leo Mossberg, Oskar Ray Frayssinet, Henrik Ek, Erik Sandberg, Andre Eriksson, Love Sedell, Armir Kozhani, Simon Pierce, Oscar Lechner, Alexander Johansson, Jack Tatu, Mats Mård, Axel Regnell, Oliver Sharp, Joel Ödin, Liam Jardine, Andreas Nilserius, Max Green.

 

 

/Mikael Lawitz

Skribent: Svenska Rugbyförbundet

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info