Hoppa till sidans innehåll

U18EM: Sverige till final i grupp C!

07 APR 2009 17:54
Våra svenska killar mötte idag Ungern och spelade oavgjort 17-17 i U18 EM. Det faktum att svenskarna lyckades skapa tre försök mot ungrarnas två gör att de nu är vidare till finalen i grupp C! Nu även med ett kort matchreferat.
  • Skapad: 07 APR 2009 17:54

I dagens match började Sverige starkt med ett försök redan i tredje minuten av Karl Reftell, tyvärr satte de inte sparken, men bara en minut senare satte Oscar Ulander det andra försöket, där sparken sattes av Sami Niemela-Paulsson. 12-0 lite drygt fyra minuter in i matchen.

Under första halvlek gjorde sedan Ungern ett försök med spark ,och satte en straff, samtidigt som Sveriges Jack Olsson gjorde ännu ett försök i 30min. I halvtid stod det sedan 17-10.

I andra halvlek gjorde Sverige inga poäng, men efter att Ungern gjort ännu ett försök, försvarade svenskarna ursinnigt och spelade smart så att de behöll bollen i händerna under resten av matchen. Större delen av matchens slut tillbringades också på motståndarnas planhalva, och om något lag skulle ha gjort försök var det i alla fall Sverige som låg närmast till.

I finalen möter de Tjeckien som idag slog Bulgarien med 91-0. Finalen spelas på Fredagen (10/4) kl 15.30 i La Valette.

"De är erkänt starka, men vi hoppas på att åtminstone klara att hålla en tight match. Klarar vi det kan allting hända." säger assisterande tränaren Anders Hasselblatt. "Det finns också en mycket stark bänk, där många inte ens kom på idag. Det är en styrka vi har i vårt lag" säger han vidare.

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info