Hoppa till sidans innehåll

U18EM: Sverige står upp mot Tjeckien

12 APR 2009 17:57
Efter att Tjeckerna och publiken efter första halvlek trodde på ännu en promenadseger för Tjeckien i detta EM (res 22-0 i halvtid), vände svenskarna hela matchsituationen i andra halvlek och avslutade matchen med bara ett drygt försöks skillnad med 27-21.
  • Skapad: 12 APR 2009 17:57

I första halvlek ville spelet inte riktigt stämma för svenskarna och Tjeckien var helt enkelt det bättre laget. I Sveriges starka bänk satt det dock ett antal killar som verkligen ville reda upp detta, och efter nägra strategiska byten från tränarstaben bröjade det fungera i andra halvlek, både i attack och försvar. Istället för en promenadseger till Tjeckien blev det en mycket underhållande och spännande match där både svenskarna och publiken kände att Sverige faktiskt hade en chans att tom vinna matchen.

Andra halvlek ägdes av svenskarna som verkligen stor upp och krigade för sin sak i försvar såväl som anfall. Även om Tjeckerna fick göra ett försök gjorde Sverige tre, dessutom satte de alla målsparkar för att komma upp till 21 poäng. Detta gjorde också att Sverige som enda lag under detta EM gjort poäng mot Tjeckien.

Med tio minuter kvar försökte Oskar Ulander sig på en droppspark långt ut i planen som dock gick precis utanför stolparna. I matchens sista minuter hade Sverige ett intensiv offensivmot tjeckerna och när svenskarna vid sista försöket trodde att de hade två minuter kvar kände de att de verkligen hade chansen att ta detta. Dock ville domarens klocka annat, och direkt efter målsparken blåste domaren av för at fastställa slutresultatet till 27-21.

"Här hade vi verkligen ett lag som stod upp hela tiden" säger assisterande tränare Anders Hasselblatt stolt. "Efter bytena i halvtid då vi bland annat släppte in några spelare som inte spelat så mycket tidigare under turneringen (bla pga sjukdom) vände allt och spelet började stämma igen."

Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info