Hoppa till sidans innehåll

Sveriges 7-manna landslag till Sopot, Polen

13 MAJ 2009 12:24
I helgen åker de svenska 7-manna herrarna till Sopot i Polen för att spela i första omgången av den Europeiska sjumannaserien. Serien består av sex omgångar, där deltagande lag spelar i två olika omgångar. Målet är att rankas topp nio efter de sex omgångarna, vilket är det som krävs för att kvalificera sig till slutspelet i Tyskland.
  • Skapad: 13 MAJ 2009 12:24

Laget vet att det är en tuff utmaning, inte minst med tanke på den lilla förberedelse de har fått. Å andra sidan vet de också att det är ett nåbart mål, eftersom de förra året nådde samma poäng som Georgien som i sin tur kvalificerade sig till slutspelet på grund av bättre målskillnad.

 

"I år ser laget väldigt intressant ut. Vi har fått in ett par nya tillskott som spelar klubbrugby i England, samt att våra killar här hemma nu har spelat tillsammans i två år och vet vad som krävs för att ta sig till finalrundan." säger Kari Tapper, lagets manager.

 

Han fortsätter; "Vi vet att vi kan slå vilket lag som helst och vi är väl förberedda både fysiskt och mentalt. Till exempel vet vi att vi tidigare har vunnit mot lag som Portugal, som faktiskt deltar i 7’s World Circus".

 

Sveriges matcher under turneringen i Sopot:

Lördag 16/5:

11.40   Sverige-Lettland

13.00   Sverige-Ungern

15.00   Portugal-Sverige

16.20   Sverige-Luxemburg

 

Söndag 17/5

12.00 startar cupspelet för placeringar. Exakt startid för det svenska laget avgörs av lagets placering efter grundspelet.

 

Truppen:

Andrew Daish

Alex Taylor

Daniel Legge

Theuri Njuru

Setaraki Tegunimataka

Thomas Arvidsson

Tobias Borg

Bobby Nave

Jonny Pettersson

Olof Wadel

 

Tränare: Craig Neilson

Manager: Kari Tapper
Skribent: Stina Leijonhufvud

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Svenska Rugbyförbundet
Box 4044
600 04 Norrköping

Kontakt:
Tel: +46737454969
E-post: This is a mailto link

Se all info